Απορώ πως – μέχρι τώρα – έχει ξεφύγει απο τα τσακάλια της Τρόικας και του υπουργείου του Στουρνάρα, ένας σίγουρος τρόπος για να πετύχουν διπλό αποτέλεσμα.
Αφ\’ενός να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα
Και αφ\’ετέρου να εξασφαλίσουν έναν λαό μαστουρομένο που δεν θα καταλαβαίνει τι του συμβαίνει.
Ποιός είναι αυτός ο τρόπος;
Διαβάστε την – πραγματική – είδηση που ακολουθεί:
\”Μέσα στον πρώτο μήνα νόμιμης διάθεσης της μαριχουάνας στο Κολοράντο, τα δημόσια ταμεία γέμισαν με συνολικά 3,5 εκατ. δολάρια. Τα πρώτα στοιχεία για τα, εντός των προσδοκιών, φορολογικά έσοδα έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το πώς θα διατεθούν τα επιπλέον κεφάλαια.

Η μαριχουάνα άρχισε νόμιμα να διατίθεται εμπορικά στο Κολοράντο με το ξεκίνημα του 2014. O φόρος πώλησης βρίσκεται στο 12,9% και ο επιπλέον ειδικός φόρος στο 15%, οι οποίοι έφεραν στα δημόσια ταμεία του Κολοράντο 2 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο.
Μαζί με τις άδειες και τις προσόδους από το ήδη υπάρχον πλαίσιο διάθεσης της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς, τα έσοδα ανέβηκαν σε 3,5 εκατ. δολάρια. Η καρδιά του εμπορίου είναι στο Ντένβερ, όπου και βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις του «κλάδου».
Συγκριτικά, τα έσοδα από τον ειδικό φόρο στα αλκοολούχα ποτά τον περυσινό Ιανουάριο (δεν υπάρχουν ακόμη πλήρη στοιχεία για φέτος) ήταν στα 2,7 εκατ. δολάρια. 
Το Κολοράντο πλέον έχει περάσει από τη συζήτηση του εάν έπρεπε να νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα στο πώς θα αξιοποιηθούν τα νέα φορολογικά έσοδα από τη διάθεσή της.\”

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook