Τις φωτογραφίες των δύο ατόμων, ενός άντρα και μίας γυναίκας, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, ώστε τυχόν άλλα θύματά τους να τους αναγνωρίσουν και να προβούν στις νομικές διαδικασίες. 

Το «ζευγάρι» παρουσιαζόταν σε ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ζητούσε χρήματα, ώστε να τακτοποιήσει υποτιθέμενες χρηματικές οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε στις 6 Μαρτίου, όταν και συνελήφθησαν.

\"\"

\"\"

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

«Στις 6 Μαρτίου εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα η οποία εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων.
Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, καθώς και φωτογραφίες τους.

Πρόκειται για τους:
(Α) ΚΙΤΣΑΣ Δημήτριος του Βασιλείου και της Ευδοκίας, γεν. 24-07-1968 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (συλληφθείς)
(Β) ΜΑΡΑΓΚΟΥ Άννα του Νικολάου και της Ειρήνης, γεν. 20-06-1970 στη Θεσσαλονίκη (συλληφθείσα)
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας ενός μηνός, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας».

seleo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook