Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί αύριο Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου. «Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Η Ένωση εξήγγειλε και 48ωρη απεργία την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

Στις 12 και στις 19 Μαρτίου προγραμματίζονται συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με σκοπό την εκτίμηση και περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, «ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του Δημοσίου Τομέα».