Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11/03/14 στο Δ. Χερσονήσου, προκάλεσαν οι καταγγελίες της νέας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης του δήμου Χερσονήσου “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης, \”οι καταγγελίες αποκάλυψαν το έγγραφο της ντροπής και των …κατοχικών οδηγιών περί απαγόρευσης κάθε παρέμβασης του δήμου Χερσονήσου στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, ακόμα και στην περιοχή που η χρήση της έχει παραχωρηθεί πλήρως στο δήμο για πενήντα χρόνια και περιλαμβάνει το Δημαρχείο, τα σχολικά κτίρια, τον παιδικό σταθμό, τα γήπεδα και το Εκθεσιακό Κέντρο.

Δηλαδή, μετά την έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου, απαγορεύεται ακόμα και μία πρόκα να καρφωθεί στον τοίχο του υφιστάμενου …Δημαρχείου.

Η αποκάλυψη βασίζεται στο υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 1133/12-2-14 έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ), που είναι πλέον αναρτημένο στο διαδίκτυο (http://www.hersonissos.gr/files/items/4/4703/taiped_12_2_2014.pdf?rnd=1394031042).

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να μεταβεί ο Δήμαρχος μαζί με τους αρχηγούς των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων στην Αθήνα, την Δευτέρα 17/03/14, που συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τον χώρο αυτό και να απαιτήσουν την εφαρμογή του ΣΧΟΟΑΠ και της απόφασης 169/11 του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, οι Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον μέσω του επικεφαλής υποψήφιου Δημάρχου κου Γιώργου Χαλκιαδάκη, ζήτησαν:

• Να ενημερωθεί πλήρως η κοινή γνώμη για το πρόβλημα μέσω της οργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων, όπως είχαν πράξει στο παρελθόν «Οι Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης και όπου είχαν προσκληθεί για να μιλήσουν αντίστοιχοι μελετητές, επιστήμονες κ.λ.π.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης, να περιγραφούν οι προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και να υλοποιηθεί άμεσα ένας σχεδιασμός προώθησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Αυτό θα αποτρέψει διαφυγόντα κέρδη του Δήμου από ξένους επενδυτές που δημιουργούν περίκλειστους, από την τοπική κοινωνία, χώρους.

• Να εκφραστεί η λαϊκή ετυμηγορία μέσω δημοτικού δημοψηφίσματος εφαρμόζοντας τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, ώστε να ενισχυθούν τα όπλα που ήδη έχει η τοπική κοινωνία, δηλαδή το ΣΧΟΟΑΠ και η απόφαση 169/11 του Δημοτικού Συμβουλίου.

• Να εξεταστούν τα αντίστοιχα προβλήματα και οι προοπτικές άλλων χώρων του Δήμου προς εκμετάλλευση, όπως είναι ο χώρος του Ξενία Καρτερού.

Επισημαίνουμε ότι έχουν διατεθεί ελληνικά κρατικά κονδύλια για τις σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, για το Εκθεσιακό Κέντρο, για το ΕΛΚΕΘΕ και το Δημαρχείο, όπου αποπερατώνεται και τμήμα του για χρήση. Επισημαίνουμε επίσης τη θέση της νέας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης του δήμου Χερσονήσου “ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” ότι η έκταση δεν πρέπει να εκποιηθεί αλόγιστα στους κάθε λογής επενδυτές, ενώ ήδη από το 2011 μέσω της ιστοσελίδας τους (http://pokoipe.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html), παρουσίασαν προτάσεις για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής προς όφελος του λαού, καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Κοινής Ωφέλειας και της Αναψυχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook