Εθιμοτυπική Επίσκεψη πραγματοποίησε στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Νίκο Γιαλιτάκη, Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηρακλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΦΕΚ Ηρακλείου κ. Ισίδωρος Ισιδώρου και τα μέλη του ΔΣ κ.Ιάκωβος Κολοκάσης και κα. Άντρια Μπογιαντζή.

Κατά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι των Κυπρίων Φοιτητών στο Ηράκλειο, αναφέρθηκαν κυρίως στα ζητήματα των που αντιμετωπίζουν κατά τη διαμονή τους στην πόλη μας και θέλησαν να ενημερωθούν σχετικά με τις δράσεις του Δήμου Ηρακλείου κυρίως στους τομείς του Πολιτισμού και της Νέας Γενιάς.

Ένα άλλο θέμα για το οποίο οι Κύπριοι Φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα ζητήματα Εθελοντισμού και συμμετοχής των πολιτών στις δράσεις που συντονίζει ο Δήμος επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας και εξέφρασαν την βούληση για μαζική συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Πολιτιστική μας Κληρονομιά αλλά και τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε στο 4o Κρητικό-Κυπριακό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνετε από τη ΦΕΚ Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 15/03.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων:
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο μας, τους Αδερφούς Κυπρίους που φοιτούν στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της πόλης μας και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί διαχρονικά αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας συμμετέχοντας ενεργά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με χαρά θα συνεχίσουμε την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας σε κοινές δράσεις και φυσικά βρισκόμαστε στη διάθεσή τους για κάθε θέμα που τους απασχολεί.