Δημοσκόπηση από γνωστή Αθηναϊκή εταιρία πραγματοποιείται τις τελευταίες δυο μέρες στο Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται για την πρώτη μέτρηση που θα βγάλει την πρώτη δημοσκοπική τάση του εκλογικού σώματος δυο περίπου μήνες πριν τις εκλογές, με το πάζλ των υποψηφιοτήτων να έχει ολοκληρωθεί, αλλά με τις μετακινήσεις προσώπων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι τέσσερις υποψηφιότητες είναι γνωστές πλέον στους πολίτες, οπότε αρχίζει να καταγράφεται με την συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, η πρώτη αντίδραση των εκλογέων, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους στο Ηράκλειο αλλά και στις λοιπές περιοχές του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου.

Οι πολίτες του Δήμου Ηρακλείου, από όλες τις περιοχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, απαντούν πρόθυμα στα ερωτήματα, που είναι εύστοχα.

Η πρώτη ερώτηση που υποβάλει το συνεργείο των δημοσκόπων είναι το ερώτημα \”Τι ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές\”.

Η δεύτερη ερώτηση είναι \”τι προτίθεστε να ψηφίσετε στις προσεχείς εκλογές\”.

Και η Τρίτη ερώτηση αφορά την πρόθεση ψήφου στον Β Γύρο των εκλογών (δεύτερη Κυριακή), με τα ακόλουθα ζευγάρια:

Α) Κουράκης – Λαμπρινός
Β) Λυγερός – Κουράκης
Γ) Λαμπρινός – Λυγερός

Το δείγμα είναι μεγάλο, με ικανοποιητική γεωγραφική και κοινωνική κατανομή, οπότε θα επιτρέψει την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Τέλος, στην σφυγμομέτρηση υπάρχουν το ερώτημα για την παράσταση νίκης, αλλά και σχετικό ερώτημα για τον βαθμό ικανοποίησης του έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής απ τους δημότες.

Στην ίδια επίσης δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν και για την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews.gr που μοιραζόμαστε σήμερα με τους αναγνώστες μας, στοχεύουν στο να σας ενημερώσουν ώστε να γνωρίζετε πως οτιδήποτε άλλο \”κυκλοφορεί\” ως φήμη ή πληροφορία δεν αποτελεί έγκυρο στοιχείο πληροφόρησης αφού δεν υπάρχει άλλη μέτρηση μέχρι σήμερα και κατ επέκταση κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Κώστας Συλιγάρδος

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook