Η Διοικούσα Επιτροπή του TEE-TAK, πληροφορήθηκε και συζήτησε κατά τη συνεδρίαση της 06/03/2014 την ξαφνική πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού περί μεταφοράς της έδρας της ΑΣΤΕΑΝ Αγίου Νικολάου από την πόλη του Αγίου Νικολάου στο Ηράκλειο και για τη μετονομασία της σε ΑΣΤΕΚ. 
Μετά από αναλυτική συζήτηση, η Δ.Ε. αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το παρακάτω ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ [AΣΤΕΑΝ] ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Η προτεινόμενη ρύθμιση υπήρξε αναιτιολόγητη και δεν αποτέλεσε προϊόν διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία. Κατά την έννοια αυτή θεωρούμε πως είναι από κάθε άποψη αυθαίρετη και καταδικαστέα. 
Έχουμε την πεποίθηση πως η ΑΣΤΕΑΝ, που λειτουργεί στην τουριστικά αναπτυγμένη και πρωτοπόρα στα σχετικά ζητήματα περιοχή του Αγίου Νικολάου από την ίδρυσή της, ανταποκρίνεται απόλυτα στον παραγωγικό χαρακτήρα και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. 
Διαφωνούμε κάθετα με την πρόταση μεταφοράς της, επειδή η παρουσία της συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία και παράλληλα καλύπτει την ορθολογική απαίτηση για ισορροπημένη χωροθέτηση αντίστοιχων υποδομών και στην περιοχή του Λασιθίου, που δεν έχει ευνοηθεί καθόλου από τη σημερινή κατανομή των Σχολών σε επίπεδο Περιφέρειας.
Καλούμε το Υπουργείο Τουρισμού να μην προχωρήσει στην προτεινόμενη ρύθμιση, αλλά να συμβάλλει ενεργά στη συνολικότερη αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας της ΑΣΤΕΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, παρέχοντας την απαιτούμενη οικονομική και οργανωτική υποστήριξη. 
Παράλληλα επισημαίνουμε την ανάγκη υπεράσπισης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα που έχουν σήμερα και έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα από τις αδιέξοδες πολιτικές και την οικονομική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο χώρο της Παιδείας. 
Η προκοπή του Τόπου μας έχει άμεση σχέση με τους θεσμούς της δημόσιας εκπαίδευσης, που αποτελούν τον πραγματικό πλούτο που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναβαθμίσουμε με όλους τους τρόπους. 
Εκφράζουμε την ολόπλευρη και διαρκή συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στηρίζουμε κάθε σχετική πρωτοβουλία των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και συμμετέχουμε δυναμικά ως ΤΕΕ-ΤΑΚ στη διεκδίκηση για την παραμονή της έδρας στην πόλη αλλά και για την ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου ,των υποδομών και των συνθηκών λειτουργίας της ΑΣΤΕΑΝ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook