Αναρίθμητα είναι, πλέον, τα περιστατικά που αφορούν οικονομικά αδύναμους πολίτες οι οποίοι ασθενούν και στερούνται ολοκληρωμένης κάλυψης της φαρμακευτικής αγωγής και θεραπευτικών παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ίαση των εκάστοτε προβλημάτων που διαταράσσουν την υγεία και γενικότερα τη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η περίπτωση της 56χρονης Ρ.Ε όπου, εκτός των άλλων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που οφείλονται στη μη χορήγηση συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, που στη παρούσα φάση αδυνατεί να λάβει, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Απόρροια των παραπάνω, η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί και να φτάσει, σήμερα, να εμφανίζει έντονη διόγκωση (ελεφαντίαση) του αριστερού κάτω μέλους, καθιστώντας απαραίτητη μία επέμβαση που, όπως μας λέει, δεν μπορεί να καλυφθεί αφού υπάρχει η τροχοπέδη του υψηλού κόστους.

Η ίδια, με εμφανή τα σημάδια της απόγνωσης και απελπισίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «έχω αναπηρία σε υψηλό ποσοστό … είμαι έμμεσα ασφαλισμένη στο σύζυγο μου … παίρνω, μόνον, ένα επίδομα της πρόνοιας κάθε δίμηνο και που να φτάσει … χρωστάω στο φαρμακείο και αλλού… τώρα, όμως, στη κατάσταση που είμαι, δεν μπορώ να περπατήσω …στο πόδι μου, υπάρχει μια ανοιχτή πληγή….

Ακόμα, η γυναίκα αυτή, απευθύνει έκκληση στους υπεύθυνους των υπηρεσιών υγείας τοπικά αλλά και προς το υπουργείο υγείας ώστε να υπάρξει μέριμνα για το θέμα της και να καταστεί εφικτό να βοηθηθεί στις σημαντικές δυσκολίες που βιώνει.

Τα στοιχεία της (διεύθυνση, τηλέφωνο) είναι στη διάθεση του flashnews.gr.

*Στη φωτο η 56χρονη γυναικά

Flashnews.gr / Γιώργος Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook