Αφιερωμένη στην 70η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης, είναι όλη η επόμενη εβδομάδα, με τις σχετικές εκδηλώσεις, να έχουν ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο (14/5).

 Πρόκειται για μια επέτειο στην οποία, ειδικά οι συμμαχικές χώρες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Βρετανία, δίνουν τεράστια σημασία καθώς πρόκειται και για την τελευταία επέτειο στην οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης, καθώς – όσοι βρίσκονται ακόμη στη ζωή – διανύουν την 9η δεκαετία της ζωής τους.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Flashnews.gr το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων στα Χανιά θα βρίσκεται ο εξάδελφος της Βασίλισσας της Μ.Βρετανίας, πρίγκιπας Ρίτσαρντ, Δούκας του Γκλόστερ,μαζί με δύο υπουργούς της κυβέρνησης της Μ.Βρεττανίας.

Την Νέα Ζηλανδία θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και την Αυστραλία ο υπουργός Βετεράνων θα είναι επικεφαλής ομάδας στελεχών της κυβέρνησης, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα είναι ομογενείς.

 Ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο φτάνουν στην Κρήτη και πολλοί εκπρόσωποι των ομογενειακών σωματείων από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, στις εκδηλώσεις, την Ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ενώ ως μέλη της κυβέρνησης σε εκδηλώσεις θα παρευρεθούν και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Μ.Όθωνας καθώς επίσης και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Β.Κεγκέρογλου.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα Χανιά

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο

Δείτε ΕΔΩ το μήνυμα του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook