Την αντίθεσή τους απέναντι στο κλείσιμο του γραφείου του ΕΟΤ στα Χανιά, εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων σε επιστολή της προς την υπουργό Τουρισμό κ. Κεφαλογιάννη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή:

Με το νομοσχέδιο του Τουρισμού που κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση τις προηγούμενες ημέρες, ενημερωθήκαμε για την κατάργηση του αποκεντρωμένου γραφείου του ΕΟΤ στα Χανιά.

Κάτι τέτοιο αποτελεί αναχρονιστική ενέργεια και μας μεταφέρει στο συγκεντρωτικό κράτος παλαιότερων δεκαετιών, το οποίο αποδείχτηκε ιδιαίτερα αναποτελεσματικό και δυσλειτουργικό.

Το γραφείο του ΕΟΤ στα Χανιά έχει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη επενδυτικών δράσεων μικρής και μεσαίας κλίμακας επιχειρήσεων που στοχεύουν στην ανανέωση του τουριστικού προϊόντος.

Με την κατάργηση του γραφείου ενός ακόμη επίσημου φορέα στα Χανιά, απαξιώνονται και αποψιλώνονται η τοπική τουριστική ανάπτυξη, οι τουριστικές υποδομές και κατ’ επέκταση ο τουρισμός στα Χανιά, σε ένα από τους πλέον δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας.

Κυρία Υπουργέ, με την ευρύτητα του πνεύματος που σας διακρίνει για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Τουρισμού, ευελπιστούμε στην ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και το γραφείο του ΕΟΤ να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου, που εμπλέκεται με τον Τουρισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook