Το σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργανώνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες Ανοικτής Θάλασσας με την επωνυμία \”Καλλικράτειοι\”.
Η ενημέρωση του ΝΟΧ:
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (15, 16/3) ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διοργανώνει δύο ιστιοπλοϊκούς αγώνες Ανοικτής Θάλασσας υπό την επωνυμία \”Καλλικράτειοι\”, οι οποίοι εντάσσονται στο κοινό ετήσιο πρωτάθλημα Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ.
Η επωνυμία δόθηκε για να τιμήσει τον ηρωισμό 1.000 Κρητικών οι οποίοι υπό την αρχηγία του Σφακιανού Μανούσου Καλλικράτη το έτος 1453 ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αυτοκράτορα έσπευσαν με πέντε κρητικά καράβια να ενισχύσουν την άμυνα της Κωνσταντινούπολης. Εκεί τους ανατέθηκε η άμυνα δύο πύργων οι οποίοι άντεχαν ακόμα και όταν η Πόλη είχε αλωθεί από τους Οθωμανούς εισβολείς.
Ο Σουλτάνος, τιμώντας τους για τον απαράμιλλο ηρωισμό, επέτρεψε σε όσους επέζησαν να αποχωρήσουν με τον οπλισμό τους και να αποπλεύσουν με τα καράβια τους για τη μακρινή τους πατρίδα.
Και τις δύο ημέρες, οι εκκινήσεις θα δοθούν στις 10.30 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Χανίων και οι διαδρομές θα είναι Ν.Ο.Χ.-νησίδα Θοδωρού-Ν.Ο.Χ., αποστάσεως 12 ναυτικών μιλίων η καθεμία.
Η απονομή των επάθλων και των δύο αγώνων θα γίνει την Κυριακή (16/3) μετά το πέρας του δεύτερου αγώνα στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.
Επισημαίνεται η ανάγκη έγκαιρης ανανέωσης των πιστοποιητικών καταμέτρησης των συμμετεχόντων σκαφών δεδομένου ότι τα παλαιά έληξαν την 1η Μαρτίου 2014.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook