Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Φαιστού Πολιτεία», Νικος Λενακάκης, επισκέφθηκε, σήμερα, μαζί με το βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, τους χώρους: Λιμάνι Νότου, Αεροδρόμιο , Φράγμα Φανερωμένης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”για το λιμάνι του Νότου συζήτησαν, ότι ένας διαμετακομιστικός σταθμός υψηλής ανάπτυξης, δύναται να καταστρέψει τον τοπικό τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία και θα αναγκάσει τους κατοίκους να γίνουν εργάτες σε κινέζικες γαλέρες. Συζήτησαν τη μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την προκαταρκτική εκτίμηση από ΥΠΕΧΩΔΕ, την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από Endesa, τις προτάσεις 13ων τοπικών σωματείων. Συμφώνησαν για την ανάγκη ήπιας ανάπτυξης, που να σέβεται τον τόπο.
Για το Αεροδρόμιο, συμφώνησαν ότι είναι αδιανόητο να μην χρησιμοποιείται, έχοντας έτοιμους διαδρόμους, μελέτες ασφαλείας, δυνατότητα χρήσης charter, καθώς θα μπορούσε να δώσει άλλη πνοή στην ανάπτυξη της περιοχής.
Για το φράγμα, αναρωτήθηκαν γιατί καθυστερεί η εκτροπή, που τόσο θα είχε βοηθήσει.
Σχολίασαν, επίσης, την κατάντια του δρόμου Ηρακλείου-Μεσσαράς και αναρωτήθηκαν για τη μη διεκδίκηση χρημάτων από τη δημοτική αρχή, όταν ένας τέτοιος δρόμος αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook