Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία, τη συνολική τακτική του κόμματος στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στο αν πρέπει να τεθεί ή όχι εκτός νόμου, αλλά και έναντι της κυβέρνησης, με την οποία αναμένεται, σύμφωνα με κομματικές πηγές να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση.
Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ, εκδηλώθηκαν και διαφορετικές απόψεις από τον Μανώλη Γλέζο, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Αλέξη Μητρόπουλο, οι οποίοι αναμένεται να εκφράσουν τις θέσεις τους και κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στο θέμα της άρσης της ασυλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ, με την προσθήκη ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της.
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατά των εισηγήσεων να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή με ένα διπλό σκεπτικό: Πρώτο ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς η Χρυσή Αυγή μπορεί να «μεταμφιεστεί» και να συνεχίσει την δράση της με άλλη ονομασία, αλλά και γιατί το πρόβλημα είναι πολιτικό και ιδεολογικό και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δράσει η αριστερά.
Ως προς την στάση της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, ότι η ΝΔ επιδιώκει να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου για να επωφεληθεί εκλογικά, αλλά και στο κοινοβούλιο και κατά συνέπεια, η σχετική συζήτηση, με τον τρόπο που γίνεται, αναφέρει κομματική πηγή «δεν ωφελεί την κοινωνία και την δημοκρατία αλλά τη ΝΔ».
Η Αριστερά που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει υποφέρει από τις απαγορεύσεις, δεν πρόκειται να προσφέρει άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική.
Αυτούς τους πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αναπτύξουν ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής.
Ο κ. Τσίπρας που ενημερώνεται διαρκώς για τις πολιτικές εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη, θεωρεί ότι αυξάνεται η απειλή για τη δημοκρατία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω της συνεχούς αύξησης ακροδεξιών δυνάμεων και αναμένεται να εκφράσει αυτή την ανησυχία κατά τη συζήτηση στη βουλή, επισημαίνοντας τις ευθύνες «των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ που με αντιδημοκρατικές πολιτικές, την λιτότητα, την ανεργία και την διεύρυνση των ανισοτήτων», έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις ευρωεκλογές.
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι κανένα νομικό μέτρο δεν μπορεί να συναγωνιστεί σε αποτελεσματικότητα τους πολιτικούς και ιδεολογικούς αγώνες και για τον λόγο αυτό θα επιμείνουν σε αυτούς τους αγώνες και όχι στις απαγορεύσεις.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook