Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λ.Πλαστήρα που είναι εντός χρονοδιαγράμματος ενώ έχει ξεκινήσει ήδη και η τοποθέτηση του νέου ασφαλτοτάπητα.

Σήμερα στην Λεωφόρο Πλαστήρα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ο οποίος ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες για την πορεία των εργασιών την ώρα που είναι εμφανής πλέον η μεγάλη αλλαγή σε όλη την περιοχή από την ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εργασίες για το πρώτο στάδιο της ασφαλτόστρωση του δρόμου ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι στο ένα ρεύμα της ανόδου της Λεωφόρου από τη Χανιόπορτα έως το Κομμένο Μπεντένι με την τοποθέτηση του υποστρώματος Α265 και θα συνεχιστεί με την κανονική αντιολισθητική άσφαλτο.

Χωρίς να διακοπεί καθόλου η κυκλοφορία στη συνέχεια θα γίνουν οι ίδιες εργασίες και στο άλλο ρεύμα της Λεωφόρου όπου παράλληλα με την υπογείοποίηση των δικτύων εκτελούνται και οι εργασίες για την κατασκευή των πεζοδρομίων.

Εξάλλου εργασίες εκτελούνται για την διαμόρφωση του πάρκου στο Πανάνειο και οι δρόμοι πέριξ του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Επίσης από την πλευρά των τειχών διαμορφώνονται ειδικές εσοχές στάθμευσης για λεωφορεία,σχολικά και επισκέπτες.Εσοχές στάθμευσης δημιουργούνται και στο ρεύμα της καθόδου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.