Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης επισκέφθηκε, χθες Τρίτη 12.04.2014, τον ΟΑΕΔ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Οργανισμού. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”κατά τη συζήτηση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την “τύχη” του Οργανισμού, αλλά και το δικό τους εργασιακό μέλλον και έθεσαν αρκετά ερωτήματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης σημείωσαν ότι εδώ και δύο χρόνια δε γίνονται κρίσεις αφού δε λειτουργούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Ο κ. Κριτσωτάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει:
§ στο δημόσιο ΟΑΕΔ, ως βασικό εργαλείο για τον επανασχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών στήριξης της πλήρους απασχόλησης και των ανέργων στη χώρα μας
§ στην ενίσχυση του Οργανισμού με προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό
§ στην ανάγκη αλλαγής πολιτικών για την ανεργία
§ σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που θα στηρίζουν την πλήρη, σταθερή, ασφαλή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία και όχι, όπως μέχρι σήμερα, τη γενικευμένη επιδότηση των εργοδοτών για τη δημιουργία ελαστικών και επισφαλών θέσεων εργασίας
Εξέφρασε επίσης την πλήρη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου με τις πολιτικές των απολύσεων – διαθεσιμότητα, κινητικότητα-απόλυση, με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και των παροχών μητρότητας καθώς και με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών (κατά 3,9%), η οποία θα δώσει μαχαιριά στην κοινωνική ασφάλιση.
Δήλωσε ακόμα ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις για όλα αυτά τα θέματα και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε κάθε κατεύθυνση για μέτρα κοινωνικής στήριξης των ανέργων και για την ασφάλισή τους για σύνταξη και υγεία, για σταθερές και δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξή τους.
Επισήμανε επίσης τη μη ενασχόληση μέχρι σήμερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα της ανεργίας, της απασχόλησης, των προβλημάτων που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν δημιουργήσει στους Οργανισμούς όπως ο ΟΑΕΔ.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσκεψη τόνισε:
«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που είναι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι- έχει θιχτεί βίαια και βάναυσα από τις φιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές. Η μνημονιακή κυβέρνηση και η τρόικα πρέπει να φύγουν και θα φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, πριν προλάβουν να καταστρέψουν τα πάντα στη χώρα μας.»\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook