Η… δίψα των παικτών της Σπάθας για την κατάκτηση του 1ου Κυπέλλου Χανίων στην ιστορία του συλλόγου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τελικό απέναντι στο Μινώταυρο.
Η ομάδα του Κολυμβαρίου επικράτησε με 3-1 του πρωτοπόρου της Α\’ ΕΠΣΧ και \”έγραψε\” ιστορία στο 43ο τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Χ., που έγινε για δεύτερη σερί χρονιά στο γήπεδο των Περιβολίων.
Ο Μινώταυρος \”άγγιξε\” πρώτος το γκολ με το δοκάρι του Δοντσίδη στο 17\’, αλλά αυτή που το πέτυχε ήταν δυο λεπτά μετά η Σπάθα με τον Μπαμπουνάκη.
Το αυτογκόλ του Σύρμου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στο συγκρότημα του Χρήστου Παπαδογιάννη, που έφτασε και στο 3-0 με τον Βασαδάκη στο 76\’.
Στο 83\’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπαμπουνάκης και στις καθυστερήσεις ο Δημούσης πέτυχε το γκολ της τιμής για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Φάσεις-γκολ

9\’ Κόρνερ του Θεοδωρογλάκη πλασέ του Κουλάκη αποκρούει ο Αρχοντάκης.
15\’ Κόρνερ του Θεοδωρογλάκη, η κεφαλιά του Μοσχανάκη περνάει αρκετά έξω από την εστία.
17\’ Δυνατό σουτ του Δοντσίδη στο οριζόντιο δοκάρι. 
18\’ Σουτ του Καγλαντζή μπλοκάρει εύκολα ο Τσαβαρής. 
19\’ ΓΚΟΛ: Μπαλιά του Χρυσαφάκη, αδράνεια στην άμυνα του Μινωταύρου και ο Μοσχανάκης γυρίζει τη μπάλα στον Μπαμπουνάκη, που αφού αποφεύγει τον Αρχοντάκη πλασάρει σωστά για το 1-0.
42\’ Ο Ντουντίγια κλέβει από τον Καράκη και φεύγει μόνος του προς την περιοχή του Μινωταύρου αλλά το σουτ του φεύγει ψηλά άουτ.
43\’ Κάθετη πάσα του Καλαϊτζάκη για τον Δημούση, που από κοντά πλασάρει άουτ. 
45+2\’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Μοσχανάκη ο Σύρμος στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του (2-0).
45+3\’ Ο Καλαϊτζάκης από την πίεση του Αγιασμενάκη βρίσκεται στο έδαφος, με τον Κασσελάκη να του δείχνει κίτρινη για θέατρο. 
51\’ Ακυρώνεται ως οφσάιντ το γκολ του Κελαϊδή.
57\’ Ωραία ενέργεια του Δημούση και σουτ που αποκρούει ο Τσαβαρής με δυσκολία.
76\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική ενέργεια του Χαρατσίδη, που γυρίζει την κατάλληλη στιγμή στο Βασαδάκη, ο οποίος πλασάρει ιδανικά για το 3-0.
84\’ Σέντρα του Περαθωράκη κεφαλιά του Περδικάκη άουτ.
86\’ Φάουλ του Καλαϊτζάκη αποκρούει ο Τσαβαρής. 
87\’ Σουτ του Δοντσίδη άουτ.
88\’ Ίδια κατάληξη και στο σουτ του Δημούση.
90+2\’ ΓΚΟΛ: Με ιδανικό σουτ του Δημούση διαμορφώνεται το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Κασσελάκης 
Βοηθοί: Σώμης-Πετεινάτος
4ος διαιτητής: Μπερτάκης

Κίτιρινες: Αλκούρτι (18\’), Ντουντίγια (60\’), Καγλαντζής (62\’), Θεοδωρογλάκης (63\’), Μπαμπουνάκης (63\’), Χρυσαφάκης (71\’), Μαρκάκης (73\’), Μπαμπουνάκης (83\’), Χαρατσίδης (85\’)
Κόκκινη: Μπαμπουνάκης (83\’)

Σπάθα (Χρήστος Παπαδογιάννης): Τσαβαρής, Θεοδωρογλάκης, Κουλάκης, Ντουντίγια (60\’ λ.τρ. Στογιάνοβ), Αγιασμενάκης (84\’ Παπαδοστεφανάκης), Αγγελάκης, Χρυσαφάκης, Μπαμπουνάκης, Μοσχανάκης, Χαρατσίδης, Αλκούρτι (56\’ Βασαδάκης).

Στον πάγκο ήταν και οι Ντουσάκης, Πενταράκης, Ρεθεμιωτάκης, Μαλακωνάκης.

Μινώταυρος (Γιάννης Μαρκάκης): Αρχοντάκης, Καγλαντζής, Κελαϊδής (75\’ Πατεράκης), Δοντσίδης, Περδικάκης, Περαθωράκης, Δημούσης, Καλαϊτζάκης, Καράκης (64\’ Μαρκάκης), Σύρμος, Νταγκουνάκης.

Στον πάγκο ήταν και οι Μιχάκης, Σαριδάκης, Καλέλλης, Κελαϊδάκης, Μπασιαδάκης. 

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook