«Η ύπαιθρος παραμένει η τροφός της πόλης» επανέλαβε πολλές φορές ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο, Γιώργο Τζωρτζάκη, και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών ν. Ηρακλείου (Ο.Α.Σ.Ν.Η.)

Με αυτή τη φράση ο κ.Λαμπρινός κατέδειξε την σημασία της αγροτικής περιφέρειας στην συνολική ευμάρεια του δήμου. Τόνισε, επίσης, ότι κύριος άξονας του προγράμματος του συνδυασμού είναι η οργανική διασύνδεση της υπαίθρου με την μητρόπολη και με φορείς όπως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα επιμελητήρια, τον ΟΛΗ.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών συμφώνησαν με τον κ. Λαμπρινό και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών» στο ότι, εφεξής, οι όποιες παρεμβάσεις, θα πρέπει να γίνονται συντονισμένα και όχι αποσπασματικά. 

Επιπρόσθετα ζήτησαν εγγύτητα των δημοτικών υπηρεσιών που έχουν αντικείμενο την αγροτική παραγωγή. Σχολίασαν δε ότι το δυναμικό του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου επιβάλλεται να βρίσκεται «δίπλα στον αγρότη, στην τοπική κοινότητα», και όχι, όπως γίνεται σήμερα, να εκτελεί γραφειοκρατική εργασία στην πόλη. 

Από τη μεριά του ο κ. Λαμπρινός μίλησε με έμφαση για την συμμετοχική διακυβέρνηση και την ανάγκη οι αποφάσεις να λαμβάνονται από κάτω προς τα πάνω. «Προτεραιότητά μας είναι να καταγραφούν, με την ενεργό συμμετοχή του αγροτικού κόσμου, οι ανάγκες σε υποδομές όπως η αγροτική οδοποιία και άρδευση . Μετά θα παρεμβαίνουμε. Με αυτόν τον τρόπο ο αγρότης θα νιώσει δημότης του δήμου Ηρακλείου.»

Για έργα υποδομής στα οποία, όμως, θα έχει προηγηθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και θα γίνονται με στόχευση έκανε λόγο ο Πέτρος Ινιωτάκης, «Πρέπει να μπει ένα τέλος στην πρακτική του παρελθόντος που γίνονταν έργα χωρίς ολοκληρωμένη διαχείριση, φράγματα αναποτελεσματικά, μη λειτουργικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ο.Α.Σ.Ν.H, Γιώργος Τζωρτζάκης, υπογράμμισε ότι οι τοπικές κοινότητες έχουν ανάγκη, όχι από έργα βιτρίνας και κυβόλιθους, αλλά από έργα που θα λειτουργήσουν ως βατήρας για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.