Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στο Καράκας της Βενεζουέλας μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις ακόμα άνθρωποι, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών, τον τελευταίο μήνα των αναταραχών, στους 25.

Χιλιάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου Νικολά Μαδούρο βγήκαν στους δρόμου της πρωτεύουσας σε διαφορετικές διαδηλώσεις.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μέλη της Εθνοφρουράς εμπόδισαν διαδηλωτές να φύγουν από το την περιοχή Πλάζα της Βενεζουέλας με κατεύθυνση προς τα γραφεία του κρατικού επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη. Φοιτητές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι δεκάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή τραυματισμένοι.

Επίσης, στην κεντρική πολιτεία Καραμπόμπο, ένας φοιτητής, ένας μεσήλικας και ένας στρατιωτικός σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης επέρριψαν ευθύνες σε ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης για τον πυροβολισμό του φοιτητή, κοντά στο σπίτι του στην πόλη Βαλένθια, ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές.Ένας 42χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ίδιων συγκρούσεων. Ο άνδρας πυροβολήθηκε την ώρα που έβαφε το εξωτερικό του σπιτιού του, δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος. Επιπλέον, ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε από τραύμα που έφερε από σφαίρα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με «τρομοκράτες εγκληματίες», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

«Θα λάβω δραστικά μέτρα κατά αυτών που επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους», είπε εξαγριωμένος ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

newsbeast.gr