Ο χώρος τέχνης και ελεύθερης έκφρασης Μεσόγειος, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, τον πιανίστα Σάκη Παπαδημητρίου σε ένα τριήμερο σεμινάριο και εργαστήριο (13, 14 και 15 Μαρτίου) με θέμα “Μουσική και Κινηματογράφος”, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, από τις 17:00 ως τις 21:30.

Σεμινάριο και εργαστήριο: Μουσική και κινηματογράφος

Στο σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί σύντομη εισαγωγή στις σχέσεις κινηματογράφου και μουσικής και θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, ιστορικά και αισθητικά θέματα, η αναγκαιότητα της μουσικής, η εποχή του βωβού κινηματογράφου, ο πιανίστας, οι ορχήστρες, η εποχή του ομιλούντος, ο συγχρονισμός μουσικής και εικόνας.

Στο εργαστήριο, που είναι ανοιχτό για το κοινό, οι μουσικοί καλούνται να έρθουν με το όργανό τους και να αυτοσχεδιάσουν ζωντανά παρακολουθώντας την προβολή πειραματικών ταινιών του βωβού κινηματογράφου, όπως της Germain Dulac, του Hans Richter, του Man Ray, των Bertolt Brecht – Erich Engel , Άκη Κερσανίδη , Vinsky και άλλων.

Πληροφορίες

Σεμινάριο/εργαστήριο “Μουσική και Κινηματογράφος”

Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9)

13, 14, 15 Μαρτίου

Ώρες σεμιναρίου: 17:00 – 19:00

Ώρες εργαστηρίου: 19:30 – 21:30

Παρακαλούνται οι μουσικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήριο να στείλουν e-mail στο mesogiosart@gmail.com με το όνομά τους και το όργανο που πρόκειται να παίξουν, για να βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το \”Φαγητό με την αγάπη μας\” είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook