Οριακές υποχωρήσεις στις επίμονες απαιτήσεις βουλευτών να «ψαλιδίσουν» τον κατάλογο με τους 23 υπό κατάργηση φορείς κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο καταψήφισης από μέλη της συγκυβέρνησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα, είπε ότι θα δώσει εξάμηνη παράταση ζωής στο Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙ ΕΑΔ) την κατάργηση του οποίου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

«Το καταργούμε» είπε ο υπουργός και εξήγησε: «Γιατί υπάρχουν ήδη δύο κεντρικές και σημαντικές δομές για τις πολιτικές εργασίες. Γιατί λοιπόν να χρειαζόμαστε και μια τρίτη που υλοποιεί ένα μικρό κομμάτι για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού». Πρόσθεσε όμως: «Μόνο ένα επιχείρημα μπορώ να δεχθώ: ότι η απότομη κατάργηση θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην υλοποίηση του σχετικού προγράμματος που τρέχει με μεγάλη καθυστέρηση καθώς έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2012. Μπορώ να δεχθώ παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του».

Εκτός αυτού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα δώσει δίμηνη παράταση λειτουργίας σε φορείς που ασχολούνται με χωροταξικά θέματα, εκτός της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο, λέγοντας: «Μου ζητήσατε να διατηρήσω το σωματείο «ο Γέρος του Μοριά». Πιστεύετε ότι για να διατηρηθεί η μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη χρειάζεται ένα νομικό πρόσωπο; Τότε να φτιάξουμε και για τον Καραϊσκάκη και τον Ανδρούτσο. Είναι σοβαρά πράγματα να μας λέτε ότι προσβάλουμε τον μεγάλο αγωνιστή;»

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook