Σύμπνοια απόψεων κυριάρχησε στην συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο, Μανώλη Κουμαντάκη, και μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Οι δύο πλευρές ταυτίστηκαν στο ότι η πόλη του Ηρακλείου θα πρέπει να αποτελέσει τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό, ως μονόδρομο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Δεν υπάρχει ιδιοτελής πρόθεση εκ μέρους μας. Δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός, έχει παραχθεί έργο, κυρίως στον τεχνικό τομέα, εμείς, όμως, έχουμε ένα άλλο επίπεδο σκέψης. Μαζί με την κοινωνική αλληλεγγύη, πυλώνας του προγράμματός μας είναι η τοπική ανάπτυξη.» ξεκαθάρισε ο κ. Λαμπρινός.

«Με διαβουλεύσεις διαρκείας με όλους τους παραγωγικούς φορείς ο δήμος Ηρακλείου πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, πλάνο ανάπτυξης, συνολικό και μακρόπνοο» συμπλήρωσε.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης σημείωσε ότι : «Για κάθε έργο, τεχνικό και μη, προαπαιτούμενο είναι η κουλτούρα και η ισορροπία», ενώ τα μέλη του συλλόγου που έδωσαν το παρών, μίλησαν για το κενό στην επικοινωνία με την νυν δημοτική αρχή, κενό που κάνει αδύνατη κάθε παρέμβαση εκ μέρους τους για τον εξωραϊσμό του εμπορικού ιστού της πόλης.

Το θέμα της χωροθέτησης των λαικών αγορών αλλά και της ελεγχόμενης έκδοσης αδειών λειτουργίας, καθώς και η οργάνωση του εμπορικού ιστού της πόλης στην λογική του “open mall\” ήταν , επίσης, θέματα που τέθηκαν από τους εμπόρους.

Ο κ. Λαμπρινός επεσήμανε ότι «σας θέλουμε μαζί μας, σε διαρκή επικοινωνία, για ότι σας απασχολεί και για ότι συμβάλλει στην ανάδειξη των εμπορικών δρόμων της πόλης».

Από την μεριά του ο Γρήγορης Πασπάτης υπογράμμισε: « Σε συνεργασία μαζί σας θα πρέπει να εξετάσουμε σε ποιους δρόμους θα αναπτυχθεί η εμπορικότητα το επόμενο διάστημα ώστε, εγκαίρως, να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook