Μια ημέρα έμεινε για την έναρξη της 2ης γιορτής για την ποδηλασία βουνού του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Το 2ου τριήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας cross country στα σκληρά εδάφη της νοτιότερης οροσειράς της Ευρώπης, τα Αστερούσια, αλλά και της ευρύτερης οινοπαραγωγικής περιοχής των Αρχανών και του Γιούχτα.
Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή 14 Μάρτη στις 15.00 με μια πανέμορφη διαδρομή γύρω από το χωριό του Αχεντριά. Το ίδιο βράδυ οι αγωνιζόμενοι (που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120), αλλά και όσοι φίλοι παρευρεθούν, μπορούν να διανυκτερεύσουν στους κατασκηνωτικούς χώρους εντός του χωριού, και να ψυχαγωγηθούν από τις 7:00 μ.μ. και μετά με μουσικές περιπλανήσεις από τοπικά μουσικά σχήματα που θα παίξουν ζωντανά στο χώρο εκδηλώσεων του χωριού.
Ο δεύτερος αγώνας θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα από το ίδιο χωριό και θα καταλήξει στον Πύργο και για τις δύο κατηγορίες αγωνιζόμενων: τους ερασιτέχνες (fun) και τους επαγγελματίες στο χώρο (pro). Οι πρώτοι θα διασχίσουν τον ορεινό όγκο περνώντας από τα χωριά Εθιά, Μουρνιά, Πρινιάς, ενώ οι pro θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή αλλά περνώντας και από τον παραθαλάσσιο οικισμό Τρεις Εκκλησιές, πραγματοποιώντας αναβάσεις και καταβάσεις μεγάλων υψομετρικών στα απόκρημνα πρανή των Αστερουσίων, που σου κόβουν την ανάσα.
Την τελευταία μέρα διαγωνιζόμενοι και θεατές θα μεταφερθούν στις Αρχάνες από όπου οι διαγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν μια μαγευτική διαδρομή που περνά από αμπελώνες και οινοποιία, το κατάφυτο φαράγγι της Σπηλιώτισσας και αρχαίους τόπους με πανοραμικές θέες. Όσοι βρεθούν στην τελετή λήξης στην πλατεία των Αρχανών θα έχουν την ευκαιρία από πιο νωρίς να παρακολουθήσουν τους αγώνες του ΠΟΗ Κάστρο μέσα στους δρόμους και τα σοκάκια του οικισμού.
Το Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country Cup είναι για μία φιλόδοξη διοργάνωση, γιορτή για την ποδηλασία βουνού, που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους με μεράκι που επιμένουν να μετατρέπουν τις δυσκολίες των καιρών σε ευκαιρίες, χρησιμοποιώντας ως μέσο το ποδήλατο και τον αθλητισμό.
Εάν είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες ποδηλάτες ή απλοί οπαδοί των αθλημάτων βουνού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων και θεαμάτων, σας προσκαλούμε εκ μέρους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων να συμμετέχετε ξανά στη μεγαλύτερη αθλητική θεματική γιορτή της ορεινής ποδηλασίας στην Κρήτη και έτσι να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Το Archanes-Asterousia XC cup είναι Cross Country, διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και χρηματοδοτείται από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (ΟΣΑΠΥ) του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων.
Ευχαριστούμε την ανάδοχο εταιρία Cretan Sports Cycling για την άριστη διοργάνωση και συνεργασία. Για την πολύτιμη συνδρομή τους στην άριστη διεκπεραίωση της διοργάνωσης ευχαριστούμε τους: Τοπικά Συμβούλια Αχεντριά, Εθιάς, Πύργου και Αρχανών, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αχεντριά, Πύργου και Αρχανών, τις ακτοπλοϊκές εταιρίες Super Fast Ferries και Μινωικές Γραμμές, τον ΠΟΗ Κάστρο, τη φωτογραφική εταιρία Καπόγλου, το μουσικό σχήμα: Βακωνάκης Μανόλης (λύρα) – Καπελάκης Στέλιος (λαούτο) – Σταυρακάκης Μανόλης (κιθάρα) , όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως τις τοπικές κοινωνίες που για άλλη μια φορά αγκάλιασαν με τον πλέον ζεστό τρόπο τη δράση αυτή.
Ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλουμε να εκφράσουμε στο ΕΚΑΒ – Παράρτημα Ηρακλείου, στα Κέντρο Υγείας Χάρακα και Αρκαλοχωρίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, στα Α.Τ. Περιφέρειας, Α.Τ. Πύργου και Α.Τ. Καστελίου, στην Πυροσβεστική Ηρακλείου & Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύργου, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Ηρακλείου και την Εθελοντική Ομάδα Προτέκτα Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων \”Φίλιος ΖΕΥΣ\” που μεριμνούν για την ασφάλεια των αθλητών και επισκεπτών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση: http://archanes-asterousia-xc-cup.gr/ και το Facebook για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις: https://www.facebook.com/Archanes.Asterousia.XC.cup

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook