​Σοκ και εντύπωση προκαλεί η «πτώση» της πρώτης τηλεμαγείρισσας, Βέφας Αλεξιάδου, η οποία σημείωνε τεράστια επιτυχία στον τομέα της την δεκαετία του ’90 κυρίως!

Μάλιστα είχε μείνει στην ιστορία ως η τηλεμαγείρισσα που βουτούσε το μπριγιάν της μέσα στις ζύμες!

H ίδια μίλησε σε εφημερίδα και δήλωσε ότι η κρίση την παρέσυρε σε μια κάθετα πτωτική πορεία, αλλά και ότι ετοιμάζει τη βιογραφία της, με τίτλο «Ο δρόμος προς την επιτυχία», την οποία θα χρηματοδοτήσει η ίδια!

«Ζούμε σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Ποιος λοιπόν δύναται να αγοράσει πλέον είδη ζαχαροπλαστικής για παιδικά πάρτι; Ουδείς» λέει η ίδια.

Η Βέφα Αλεξιάδου μέσα από την χρυσή εποχή της τηλεόρασης και την δόξα που είχε αποκτήσει, κατάφερε να ανοίξει τα «Vefa’s House» όπου μπορούσε κανείς να προμηθευτεί προϊόντα για την κουζίνα.

Έτσι άνοιξε 26 καταστήματα που έφεραν το όνομά της. Σήμερα λειτουργούν μόνο τα 4, ενώ το εστιατόριο με σπιτικό φαγητό του γαμπρού της έκλεισε!

Ακόμα λόγω της κρίσης οι εκδοτικοί οίκοι δεν μπορούν να επανακυκλοφορήσουν τα βιβλία της. Όποιον Εκδοτικό Οίκο και αν έχει προσπαθήσει να πλησιάσει της κλείνουν την πόρτα, λέγοντας της πως οι εποχές είναι πλέον δύσκολες και κάποια πράγματα δεν πουλάνε πλέον.

Όσο για το που βρίσκεται; Αν και οι κόρες της Αγγελική και Αλεξία τη θέλουν κοντά τους, στην Αθήνα, εκείνη προτιμά να μένει στη Χαλκιδική, στο σπίτι όπου έζησε με τον σύζυγό της Κώστα μέχρι το 2006, όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή. Ενα σπίτι που είναι αποφασισμένη να κρατήσει δικό της με νύχια και με δόντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η κυρία Βέφα, συντηρεί και έναν Γεωργιανό με τη γυναίκα του και δύο παιδάκια, που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αναγκαστεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Αν όλοι δίναμε ένα πιάτο φαγητό από το υστέρημά μας και ένα δώμα του σπιτιού μας δεν θα υπήρχαν φτώχεια και τόσοι άστεγοι. Αύριο μπορεί εμείς να είμαστε στη θέση τους» ανέφερε.

Για την Ελένη Μενεγάκη:

Αν και το όνομά της συνδέθηκε με την Ελένη Μενεγάκη, οι δύο γυναίκες δεν έχουν πλέον καμία επαφή, αφού σε παλαιότερη συνέντευξή της η Βέφα είχε χαρακτηρίσει την παρουσιάστρια «αχάριστη», ενώ όταν είχε ερωτηθεί αν η επικεφαλής της εκπομπής είχε μάθει να μαγειρεύει, η απάντησή της ήταν «Ποια; Η Ελένη; Μόνο να τρώει έμαθε».

Κάποια στιγμή πάντως η Βέφα Αλεξιάδου είχε εκφράσει την επιθυμία να κλείσει την καριέρα της ιδρύοντας σχολή μαγειρικής για σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στην παραδοσιακή και σύγχρονη γαστρονομία, ενώ αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι πως η μαγείρισσα έχει δίπλωμα ανώτατων σπουδών στο βιολί.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook