Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το «Ελληνικό Σχήμα», το οποίο θα φέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά.

Ένα καραβάκι, μια καρδούλα ή ένας κίονας είναι τα σχέδια που θα τίθενται για 15 μέρες σε δημόσια διαβούλευση σε ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.


Τρεις προτάσεις σε διαβούλευση για το «Ελληνικό Σήμα»

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ένα χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.Στόχος είναι μέσα σε έναν μήνα να έχει οριστικοποιηθεί και το λεκτικό σήμα ώστε από τον Μάιο οι εταιρείες που θέλουν να πιστοποιηθούν για το σήμα να μπορούν να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο και να προχωρούν τη διαδικασία αδειοδότησης.Ορισμένες επιχειρήσεις θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο για την πιστοποίηση, ενώ άλλες όχι. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής σήματος και γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός, σε αφορά στα αλκοολούχα ποτά δεν θα υπάρχει επιβάρυνση από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης, που είναι το Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ για τα γαλακτοκομικά προβλέπεται η καταβολή 50 ευρώ ανά κωδικό λόγω του κόστους ελέγχου και πιστοποίησης της διαδικασίας από τον ΕΛΟΓΑΚ.

Οι κανονισμοί για τα αλκοολούχα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν ολοκληρωθεί και ακολουθούν οι κανονισμοί για το ελαιόλαδο, το μέλι και το κρασί, όσπρια ζυμαρικά και άλλα.

Όπως είπε ο κ. Σκορδάς «το σήμα θα αποτελέσει όπλο ενθάρρυνσης της εγχώριας παραγωγής και θα βοηθήσει να σταματήσει η νοοτροπία του χύμα και του ανώνυμου».

in.gr