Συνάντηση των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης , κ. Γεώργιο Δεικτάκη , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/3/2014, ώρα 12.00.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς με κυρίαρχο τη λήξη της διαθεσιμότητας και την απόλυσή τους.

Διαβιβάστηκε υπόμνημα στους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (επισυνάπτεται) διαμέσου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Από τους εκπαιδευτικούς ζητείται άμεση έγγραφη απάντηση σε συγκεκριμένα ζητήματα που διεκδικούν.

Για σήμερα Παρασκευή 14/3/2014 ώρα 12.00 έχει προγραμματιστεί ξανά συνάντηση με τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη για την επανεξέταση των αιτημάτων.

Το υπόμνημα:

\”Πλησιάζοντας στο τέλος του οκταμήνου της διαθεσιμότητας που μοιραία οδηγεί στην απόλυσή μας, διαμαρτυρόμαστε για την αδικαιολόγητη και αναίτια κατάργηση των ειδικοτήτων μας από την τυπική Δευτεροβάθμια Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και ζητάμε την επανεξέταση του θέματος αυτού.

Επειδή κανείς εκπαιδευτικός δεν έχει μετακινηθεί σε άλλο φορέα εκτιμούμε ότι το διάστημα των εννέα ημερών που απομένει μέχρι την εκπνοή του οκταμήνου της διαθεσιμότητας είναι ελάχιστο.

Διεκδικούμε:

1. Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος στις 22/3/2014.

2. Παράταση διαθεσιμότητας μέχρι την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών
σε μόνιμες οργανικές θέσεις.

3. Προκήρυξη επιπλέον θέσεων σε δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μέχρι την πλήρη κάλυψη θέσεων όλων των περιφερειών. Να προκηρυχτεί δηλαδή ίσος αριθμός θέσεων με τον αριθμό καταργημένων θέσεων σε κάθε ειδικότητα. Τονίζεται ότι στην περιφέρεια Κρήτης οι προκηρυγμένες θέσεις είναι κάτω από 50% επί του συνόλου των θέσεων που καταργήθηκαν.

4. Προκήρυξη των διοικητικών θέσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί στη Βουλή.

5. Δυνατότητα συμπληρωματικής υποβολής αιτήσεων για τον προσδιορισμό της σειράς προτίμησης επί του συνόλου των προκηρυγμένων θέσεων.

6. Δυνατότητα υποβολής αίτησης για όσους δεν υπέβαλλαν (ενώ έχει λήξει η ημερομηνία ) εφ’ όσον άλλαζαν διαρκώς ή δεν τηρήθηκαν τα δεδομένα των αρχικών εξαγγελιών, εκδόθηκαν μεταγενέστερα ΦΕΚ, άλλαξε ο τρόπος μοριοδότησης κλπ.

Ζητούμε άμεσα την έγγραφη απάντησή σας για την πορεία των ενεργειών σας μέχρι την επόμενη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκη που έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 14/3/2014 , ώρα 12.00. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook