Τα νέα φορολογικά δεδομένα για τις επιχειρήσεις τέθηκαν στο επίκεντρο ανοικτής εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη 12 Μαρτίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και λογιστών επιχειρήσεων.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι ορκωτοί λογιστές κ.κ. Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης και Κωνσταντίνος Αντωνακάκης, οι οποίοι ανέλυσαν εκτενώς το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και αναφέρθηκαν στις καινοτομίες που εισάγει, καθώς και στα σημεία που παραμένουν αδιευκρίνιστα, με αποτέλεσμα να κρύβουν σοβαρές παγίδες για τις επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να προσφέρει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στα μέλη του σε ζωτικά θέματα λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Είμαστε υπέρ ενός φορολογικού συστήματος που θα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, θα διαθέτει αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα λαμβάνει υπόψη την κρίση που υπάρχει στην αγορά» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και συμπλήρωσε «Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια απλοποίησης, εξυγίανσης και εξορθολογισμού του φορολογικού μας συστήματος και σύμμαχοι στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.»