Στην περιοχή του ινδικού Ωκεανού επικεντρώνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος των Malaysia Airlines που παραμένει άφαντο σχεδόν μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. 
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που συμμετέχουν στις έρευνες, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού, χωρίς αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά πως υπήρξαν νέα στοιχεία, όπως διευκρίνισε ένας από τους αξιωματούχους μιλώντας στο BBC.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κάρνεϊ τόνισε πως οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της έρευνας ήταν ο λόγος για τον οποίο διευρύνθηκε το πεδίο ερευνών. 
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε το Σάββατο με 239 επιβαίνοντες και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο και καμία ένδειξη για την τύχη του. 
Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως μεταφέρει το αντιτορπιλικό USS Kidd από τη θέση όπου συμμετείχε στις έρευνες, στον κόλπο της Ταϊλάνδης, στη δυτική ακτή της Μαλαισίας. 
Την ίδια ώρα στις έρευνες συμβάλλουν και το ναυτικό, η αεροπορία και ακτοφυλακή της Ινδίας, έπειτα από αίτημα των αρχών της Μαλαισίας. 
Μετά τις αναφορές της Wall Street Journal την Πέμπτη πως το αεροσκάφος εξακολουθούσε να στέλνει σήμα για ώρες μετά την εξαφάνισή του, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Associated Press πως τα συστήματα που είχε το αεροσκάφος έστελναν επίσης σήμα σε έναν δορυφόρο για τέσσερις ώρες μετά την εξαφάνισή του. 
Το Boeing 777-200, σημειώνει το BBC, δεν εξέπεμπε πληροφορίες προς τον δορυφόρο αλλά έστελνε σήμα επιχειρώντας να ανακτήσει την επικοινωνία, κάτι που, εάν αληθεύει, σημαίνει πως το αεροσκάφος όντως ακόμα πετούσε. 
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook