Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Ηρακλείου αναμένεται να παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα τα δύο αδέρφια από το Βέλγιο, που φέρονται σύμφωνα με την αστυνομία, να είναι μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε από την Ειδική Ομάδα αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Κρήτης.
Τα δύο αδέρφια που φέρονται να δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, και που αναζητούνται από τις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές και την Europol, έχουν ήδη ενημερώσει τον Εισαγγελέα Ηρακλείου ότι είναι στην διάθεση των αρχών έπειτα από την αναφορά του ονόματός τους στην δικογραφία που αριθμεί 10.000 σελίδες. 
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛΑΣ που εξέτασαν πολύ προσεκτικά την υπόθεση πρώτου έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι δύο άντρες φέρονται να είχαν \”φεσώσει\” επιχειρηματίες της Κρήτης που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στέλνοντας τους τουρίστες από το Βέλγιο, δίχως να πληρώσουν τα τουριστικά πακέτα που είχαν «κλείσει» από το εξωτερικό.
Παράλληλα, κατηγορούνται ότι σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος είχαν εξαπατήσει αρκετούς επιχειρηματίες όχι μόνο στην Κρήτη, στην Ρόδο και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και του εξωτερικού.

Μάλιστα ο αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να χρησιμοποιούσε τους δύο άντρες προκειμένου να τον φέρνουν σε επαφή με εκπροσώπους επιχειρήσεων από το εξωτερικό που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πληροφορίες θέλουν τα δύο αδέρφια να αρνούνται τις κατηγορίες και την εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο, να γνωρίζουν αρκετά πράγματα για την δράση κάποιων εκ των μελών του κυκλώματος και όχι μόνο που θα τα καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook