Αναβρασμός και σύγχυση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο εξαιτίας των δρομολογούμενων εξελίξεων που αφορούν τα ειδικά μέτρα και τις νέες διατάξεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη φορολογία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, αρκετές αναφορές φτάνουν στο flashnews.gr από αγρότες της Μεσσαράς οι οποίοι εκφράζουν εύλογα ερωτήματα και απορίες για σημαντικά θέματα που χαρακτηρίζουν το διαδικαστικό μέρος της εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων.

Οι ίδιοι, εκτός των άλλων, επισημαίνουν ότι όπως προκύπτει από σχετική ενημέρωση, λογιστικών γραφείων, θα πρέπει να προβούν στη τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων όταν το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που έλαβαν, κατά τη προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ και όταν τα ακαθάριστα έσοδα από τη πώληση αγροτικών προϊόντων ή παροχή αγροτικών υπηρεσιών ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.

Εν προκειμένου, όμως, έχουμε αγρότες που υπερβαίνουν το όριο, που τέθηκε, κατά 100 ή 200 ευρώ τα οποία, όπως λένε, παρακρατήθηκαν από την υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και την Ένωση, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που δικαιούνταν να καταγράφεται κάτω του ποσού των 5.000 ευρώ ενώ και από την αγροτική τους δραστηριότητα δεν εμφανίζουν έσοδα περισσότερα των 15.000 ευρώ.

Βάσει των παραπάνω, καλούν τους αρμόδιους, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες κρατήσεις, να προχωρήσουν σε αναθεώρηση των διατάξεις αυτών και σε απαραίτητες τροποποιήσεις, καθώς θεωρούν άδικο να μην εξαιρεθούν από μια τέτοια διαδικασία, την οποία, εν συνόλω, κρίνουν μη υποστηρικτική για τους αγρότες.

Ακόμα, οι αγρότες κάνουν λόγο για εμπαιγμό και ανευθυνότητα από τη πλευρά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου και δηλώνουν απερίφραστα ότι με την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική, προκαλείται συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και ερήμωση της υπαίθρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ασάφειες αυτές, επί της υπουργικής απόφασης, παρατηρούνται την στιγμή που ως τελική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών έχει οριστεί η Πέμπτη 20 Μαρτίου (με ανακοινώσεις για επιβολή προστίμων σε όσους δεν ενεργήσουν εντός των χρονικών ορίων).

Flashnews.gr / Γιώργος Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook