Ο Δήμος Φαιστού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται δίπλα στους γονείς υλοποιώντας πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων στα πλαίσια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, υπό τον συντονισμό της Κοινωνιολόγου κ. Φωτεινής Φιλίτση και της Ψυχολόγου κ. Βασιλικής Γαλανοπούλου.
Σε ατμόσφαιρα που γίνεται σιγά-σιγά φιλική και αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης, ο καθένας από τους μετέχοντες έχει την δυνατότητα να μοιραστεί τις ανησυχίες του, ν’ ακούσει τους άλλους γονείς και να εκθέσει στο βαθμό που επιθυμεί τις βιωματικές εμπειρίες του. Κατά την διαδικασία αυτή αναπτύσσονται προβληματισμοί και αναζητούνται πιθανοί τρόποι διαχείρισης των ζητημάτων που προκύπτουν. 
Οι υπεύθυνες της ομάδας παρουσιάζουν τις απόψεις της επιστήμης και παρεμβαίνουν όποτε κρίνεται απαραίτητο, βασιζόμενες και αξιοποιώντας την δυναμική της ομάδας. Στόχος είναι η ενημέρωση, η κατανόηση καθώς και η διαμόρφωση-διαφοροποίηση της στάσης των μελών της ομάδας. 
Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη ώρα 4:30 έως και 7:30 στο χώρο του ΚΑΠΗ Μοιρών και θα διαρκέσουν ως τα τέλη Μαΐου. Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά τις συναντήσεις της ομάδας είναι ενδεικτικά η ακόλουθη:
• ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ- ΠΑΙΔΙΩΝ
• ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
• ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ
• ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
• ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η δήμαρχος Φαιστού δήλωσε σχετικά: «Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία το έργο του. Εκτός τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται σε συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τη ΓΓΔΒΜ, υλοποιούνται και άλλα προγράμματα αυτόνομα από το Κέντρο μας. 
Ανάμεσα σε αυτά είναι γυμναστική στην τρίτη ηλικία καθώς και η συμβουλευτική γονέων. Ως Δημοτική Αρχή νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που όλα αυτά τα προγράμματα βρίσκουν τεράστια ανταπόκριση και οι πολίτες του δήμου μας συμμετέχουν και ζητούν συνεχώς νέα προγράμματα. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα από όλα σε όλους τους συνδημότες μας που έχουν αγκαλιάσει τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, στους εκπαιδευτές μας που με ζήλο και αγάπη τα υλοποιούν και τέλος στους υπεύθυνους από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δημήτρη Μπαστάκη και κα Μαρία Κυδώνακη που χωρίς αυτούς δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα τμήματα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook