Στα Καλέσα βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Καμπιτάκης και συζήτησε με τους φορείς και κατοίκους του χωριού. Στην ανακοίνωση των \”Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου\” αναφέρεται:

\”Τα Καλέσα παρουσιάζουν τα τελευταία 30 χρόνια μια μεγάλη και σταθερή αύξηση πληθυσμού, αλλά μια αντιστρόφως ανάλογη τάση, όσον αφορά στις υποδομές για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα της συνάντησης που είχαν οι «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» και ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Καμπιτάκης, με τους φορείς και κατοίκους του χωριού.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, για να αποκτήσει ο τόπος πραγματική προοπτική, θα πρέπει:

1. Να γίνουν σοβαρές επενδύσεις όσον αφορά στην ασφαλή και άμεση πρόσβαση στο χωριό. Μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο του δήμου, είναι ουσιαστικά αποκομμένη συγκοινωνιακά!

2. Διάνοιξη οδικής αρτηρίας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με διαδημοτική συνεργασία και διεκδίκηση τακτικής αστικής συγκοινωνίας, ώστε να μπορεί να υπάρξει αποκέντρωση, αξιοποίηση και αναβάθμιση των σχολικών, πολιτιστικών κα αθλητικών εγκαταστάσεων και να μπορέσουν οι κάτοικοι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους στο χώρο που διαμένουν.

3. Ολοκληρωμένο σχέδιο αναζωογόνησης της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης και της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, μερική αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, καθώς επίσης βελτίωση των αγροτικών δρόμων και των αρδευτικών έργων.

4. Στα πλαίσια αυτά, απαραίτητη είναι η μείωση της τιμής άρδευσης, που αυτή τη στιγμή εκτινάσσει το κόστος παραγωγής στα ύψη, συνοδευόμενη απαραίτητα, από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξοικονόμησης και βελτίωσης της ποιότητας νερού και την αξιοποίηση υφιστάμενης γεώτρησης πόσιμου νερού, που παραμένει για ανεξήγητους λόγους ανενεργή!

5. Η φορομπηχτική νοοτροπία της δημοτικής αρχής, έχει φέρει σε οικονομική ασφυξία τα νοικοκυριά και στα Καλέσα. Απαραίτητη είναι η ελάφρυνση και ο προσανατολισμός στην αναπτυξιακή διάσταση των πολιτικών.

Ο Κώστας Καμπιτάκης τόνισε ότι όλα αυτά προϋποθέτουν αποφασιστικές αρμοδιότητες στο τοπικό συμβούλιο, συλλογικό σχεδιασμό του επιχειρησιακού προγράμματος, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού, διαφάνεια και τακτικό απολογισμό. «Η προσήλωσή μας στις ανάγκες της πλειοψηφίας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο της πολιτικής μας» κατέληξε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook