Για έντονη δυσοσμία και αποπνικτική ατμόσφαιρα από την καύση κλαδιών και ξύλων αλλά και υλικών που επιβαρύνουν το περιβάλλον όπως πλαστικό, φελιζόλ και στρώματα ύπνου στην τοποθεσία «Παράδεισος», κοντά στο χωριό Αρμένοι, διαμαρτύρονται κάτοικοι και ιδιοκτήτες περιουσιών της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν στην εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου παράλληλα με τα κλαδιά και τα ξύλα που συγκεντρώνει από την πόλη συχνά καίει και άλλα υλικά, τα οποία αναδύουν μια δυσάρεστη οσμή που φτάνει έως τις κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο.

Όπως λένε οι κάτοικοι, αν και έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στους αρμοδίους η ίδια κατάσταση συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες.

Επιμένουν, παράλληλα, πως πρόκειται για συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας και όχι για ιδιώτες που πετούν στο συγκεκριμένο σημείο αντικείμενα που δεν τους είναι πλέον απαραίτητα.

«Προχθές το πρωί, γύρω στις 08.30, ήρθε ένα φορτηγό της υπηρεσίας καθαριότητας, έβαλε φωτιά προκειμένου να κάψει τα κλαδιά και στο πάνω μέρος είχαν τοποθετήσει ένα στρώμα» ανέφερε αναγνώστης στην εφημερίδα, ο οποίος, για ευνόητους λόγους, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, τονίζει: «η φωτιά καίει λίγα μέτρα πιο πέρα από τις περιουσίες και τα σπίτια μας. Αυτό γίνεται χρόνια και θα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Επιπλέον, είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, διότι εκτός από κλαδιά ρίχνουν στη φωτιά πλαστικά, φελιζόλ και άλλα τέτοια υλικά».

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για θέματα καθαριότητας κ. Τάσος Συριανόγλου, μιλώντας στην εφημερίδα για το συγκεκριμένο θέμα παραδέχεται ότι όντως το σημείο στην τοποθεσία «Παράδεισος» κοντά στους Αρμένους έχει επιβαρυνθεί από την καύση κλαδιών που συγκεντρώνει η υπηρεσία καθαριότητας από τους κάδους της πόλης, όμως αρνείται ότι στην πυρά πέφτουν και άλλα αντικείμενα και διαβεβαιώνει πως αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα ξανασυμβεί.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποκαταστηθεί μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα κομποστοποίησης στο Δήμο Ρεθύμνου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Συριανόγλου αναφέρει τα εξής:

«η υπηρεσία καθαριότητας συγκεντρώνει ξύλα και κλαδιά από τους κάδους της πόλης και τα πηγαίνει στο συγκεκριμένο σημείο προς καύση. Ενδεχομένως να έτυχε καμιά φορά μαζί με τα κλαδιά να υπήρχαν και άλλα υλικά που κάηκαν, όμως σας λέω με βεβαιότητα ότι αν αυτό συνέβη δεν θα ξανασυμβεί.

Προς το παρόν δεν έχουμε άλλη λύση για την καύση των κλαδιών, αφού ο κόσμος τα πετάει στους κάδους κι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τα συγκεντρώσουμε και να τα μεταφέρουμε με φορτηγά προς καύση στο συγκεκριμένο σημείο, αφού αφενός δημιουργείται πρόβλημα όταν μπαίνουν ξύλα και κλαδιά στα απορριμματοφόρα και αφετέρου δεν επιτρέπεται να τα στείλουμε στο ΧΥΤΑ. Πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα θα αποκατασταθεί τους επόμενους μήνες, όταν θα ξεκινήσει στο Δήμο Ρεθύμνου το πρόγραμμα κομποστοποίησης».

rethnea

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook