Στη δημοσιότητα δίνει σήμερα το CNN διαδραστικό γράφημα των δύο υπερασπιστικών γραμμών της υπόθεσης Πιστόριους, σχετικά με τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να παρακολουθήσετε καρέ καρέ τι υποστηρίζει η πλευρά του παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, και όλα όσα ισχυρίζεται η υπεράσπιση της 29χρονης.

Ήταν τελικά ένας άγριος καβγάς που κατέληξε σε ένα έγκλημα πάθους ή ο Όσκαρ σκότωσε κατά λάθος την αγαπημένη του;Την ίδια ώρα, σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα συγκλονιστικές φωτογραφίες του Πιστόριους, πλημμυρισμένου από αίματα σε όλο του το κορμί, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της καλλονής. Δείτε περισσότερα εδώ.Τι υποστηρίζει η πλευρά του Πιστόριους

1. Ο Πιστόριους ξύπνησε μέσα στο σκοτάδι και κατευθύνθηκε προς το μπάνιο χωρίς τα προσθετικά του μέλη, καθώς άκουσε έναν περίεργο θόρυβο.


2. Στη σκέψη ότι κάποιος είχε μπει μέσα στο σπίτι, άρπαξε το όπλο του, που φύλασσε κάτω από το κρεβάτι, και έτρεξε έντρομος μέσα στο σκοτάδι προς το μπάνιο, χωρίς τα προσθετικά του μέλη. Ο Πιστόριους επικαλείται ότι στη σκηνή η Ρίβα βρισκόταν δίπλα του, στο κρεβάτι.

3. Τρομοκρατημένος, πυροβόλησε τέσσερις φορές, ενώ φώναξε στην Ρίβα να καλέσει την αστυνομία.

4. Καθώς η Ρίβα δεν του απαντούσε, επέστρεψε στο δωμάτιο και συνειδητοποίησε ότι εκείνη δεν ήταν στο κρεβάτι. Στη συνέχεια, έτρεξε πίσω στο μπάνιο, και προσπάθησε να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου.

5. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Σε αυτό το σημείο, φόρεσε τα προσθετικά του μέλη, επέστρεψε στο μπάνιο και προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του μπάνιου. Ίσως, τότε να άναψε τα φώτα.

6. Καθώς, δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα με αυτό τον τρόπο, πήρε το μπαστούνι του κρίκετ, για να σπάσει με μεγαλύτερη ευκολία την πόρτα. Όταν κατάφερε να σπάσει την πόρτα, αντίκρισε την αγαπημένη του. Αμέσως την πήρε αγκαλιά, και προσπάθησε να την μεταφέρει προς τα σκαλιά, με την 29χρονη καλλονή να ξεψυχά στα χέρια του.Τι υποστηρίζει η πλευρά της Ρίβα

1. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους και η Ρίβα είχαν έναν άγριο καβγά στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ τα φώτα στο χώρο ήταν αναμμένα.

2. Σε κάποιο σημείο, η Ρίβα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο και κλείδωσε την πόρτα.

3. Ο Πιστόριους άρπαξε το όπλο του, που είχε κάτω από το κρεβάτι του.

4. Στη συνέχεια, έβαλε τα προσθετικά του μέλη, μια κίνηση που υποδηλώνει ότι επρόκειτο για σχέδιο προμελετημένο.

5. Πυροβόλησε τέσσερις φορές, φορώντας τα προσθετικά του μέλη.

6. Στη συνέχεια, πήρε την Ρίβα στην αγκαλιά του και την κατέβασε από τις σκάλες.

7. Ένας αστυνομικός κατέφθασε στο σπίτι, βρίσκοντας τον Πιστόριους μέσα στα αίματα. Φορούσε κοντό παντελόνι και ένα γιλέκο. Η Ρίβα ήταν νεκρή.


protothema.gr