Τελευταία ενημέρωση: 21:58

Χρειάστηκαν περίπου 6 ώρες μετά την αρχική εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Creta Farms στο Λατζιμά Ρεθύμνου, μέχρι η φωτιά να τεθεί σε ύφεση αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η εταιρεία, νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό (δείτε εδώ), επιβεβαιώνοντας ότι κανείς εργαζόμενος δεν κινδύνευσε.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πλησίον της κεντρικής μονάδας, σε αποθήκες με εύφλεκτα υλικά.

Το έργο της πυρόσβεσης ήταν δύσκολο καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ήταν υψηλές και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης στους χώρους οι οποίοι είχαν τυλιχτεί στις φλόγες. Την ίδια ώρα, οι πυκνοί μαύροι καπνοί που ήταν ορατοί ακόμα και από την πόλη του Ρεθύμνου, έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

"Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η φωτιά "σβήνει - ανάβει" ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής στο flashnews.gr, ο  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρκουλάκης, εξηγώντας ότι οι δύο αποθήκες είναι κατασκευασμένες από πάνελ πολυουραιθάνης, γεγονός που δημιουργεί διαρκείς αναζωπυρώσεις.Οι πυροσβέστες με αυτά τα δεδομένα, έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση παρόν ηταν και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη  κ. Κ. Αραβιάκης που έσπευσε στο Ρέθυμνο λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ενώ και ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στο σημείο νωρίς το απόγευμα.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να "πιάσουν" τη φωτιά στη δεύτερη αποθήκη προτού την καταστρέψει ολοσχερώς, όμως στην πρώτη, από όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η φωτιά, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου, ενώ λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι αναχώρησαν πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Συγκεκριμένα επιχειρησαν συνολικά 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 υδροφόρα του Δήμου και 3 ακόμη από τους δήμους Αμαρίου και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.
Σημειώνεται ότι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραμένει προληπτικά στο τόπο του συμβάντος

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τους αναγνώστες του Flashnews.gr Γιάννη Λιονή και Γιώργο Αγγελή

Flashnews.gr