Υλικά

• 250 γρ. πορτοκάλι, χωρισμένο και φιλεταρισμένο
• 4 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας οξύμελο
• 120 γρ. μαραθόριζα, κομμένη σε λεπτές φέτες
• 60 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 50 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα
• 20 τεμ. ελιές μαύρες
• 1/3 ματσάκι μαϊντανό (σε φύλλα)
• Αλάτι (ανάλογο)
• λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Σε μικρή μπασίνα (λεκάνη), βάζουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα, αφού προηγουμένως τα χειροτρίψουμε με λίγο αλάτι ώστε να μαλακώσουν. Παράλληλα, ενώνουμε το ελαιόλαδο με το οξύμελο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Διορθώνουμε τη γεύση με κύμινο και αλάτι και σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε τη σαλάτα με ελιές, φυλλαράκια μαϊντανού και καρύδια.
.