Αποδέκτης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι έγινε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών » κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Χαράλαμπο Λεκάκη και τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων ν. Ηρακλείου -Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.-, ο κ. Λαμπρινός ανέλυσε τον στρατηγικό στόχο του για τοπική ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς και τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού.

Παράλληλα, άκουσε τους εκπροσώπους του κάθε κλάδου και τις προτάσεις τους για το πώς ο δήμος του Ηρακλείου θα μπορούσε να δράσει υποστηρικτικά στην επαγγελματική τους δράση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία είχε ευρεία απήχηση, με τον ψυχολόγο να διαχειρίζεται πάνω από 350 περιστατικά. Η γραμμή λειτουργούσε σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου μέχρι και πριν από δύο μήνες. Ωστόσο, η σύμβαση του ψυχολόγου έληξε και, έκτοτε, η γραμμή λειτουργεί χάρη στην εθελοντική εργασία του ψυχολόγου.

Τα μέλη της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η τόνισαν πόσο κρίσιμο είναι να στηρίζονται ψυχολογικά οι επαγγελματίες, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει «γονατίσει» την αγορά.

Η αντιμετώπιση της παραοικονομίας, η ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η επέκταση του σχεδίου πόλεως και η ανεπάρκεια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ήταν μερικά από τα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook