Περαιτέρω λάδι στη φωτιά που καίει ξανά τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν σχεδόν δέκα μήνες μετά τον τραυματισμό του από ρίψη δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Ιουνίου για το πάρκο Γκεζί έριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον 15χρονο «ταραχοποιό» στην υπηρεσία μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Απέρριψε, μάλισστα, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματό του στην πόλη Γκαζιαντέπ, την εκδοχή της οικογένειας του Μπερκίν ότι είχε βγει να ψάξει ανοιχτό κατάστημα να αγοράσει ψωμί όταν δέχθηκε στο κεφάλι το δακρυγόνο.

«Η οικογένειά του είπε ότι είχε βγει να αγοράσει ψωμί. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Κατά την εκδοχή του Ερντογάν ο 15χρονος πετούσε «ατσάλινους βώλους» εναντίον των δυνάμεων της τάξης προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν τον είχε θέσει στο στόχαστρο. «Η αστυνομία δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ήταν 14 ετών, είχε το πρόσωπο καλυμμένο», συνέχισε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, ημέρα του θανάτου του Μπερκίν, στους δρόμους των πόλεων της Τουρκίας βρέθηκαν συνολικά περισσότεροι από 2 εκατομμύρια διαδηλωτές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook