Η ματαίωση των Βενιζελείων αγώνων κολύμβησης προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων του τμήματος κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του ΕΑΚ Χανίων.

Αναλυτικά:

Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την ματαίωση των Βενιζελείων αγώνων κολύμβησης 

 
Η αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΑΚ Χανίων για την ακύρωση της διεξαγωγής των Βενιζελείων αγώνων κολύμβησης προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της διορισμένης διοίκησής του αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στο πλαίσιο της άσκησης της αθλητικής πολιτικής στην πόλη μας, ως εποπτευόμενος φορέας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 
Συγκεκριμένα και σε σχέση με την ανακοίνωση του ΕΑΚ Χανίων έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
 
1) Δεν γίνεται καμία αναφορά ότι μετά το πέρας της συνάντησης του προέδρου του ΕΑΚ, της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, των εφόρων της Κολύμβησης και του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κολύμβησης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ παρουσία όλων ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων θα εισηγηθεί το άνοιγμα της πισίνας τουλάχιστον για τη διάρκεια των αγώνων. 
2) Η αναφορά «στο ποσό των 35.000,00 – 40.000,00 ευρώ σε βάρος του ήδη μειωμένου κατά 70.000,00 τακτικού προϋπολογισμού του ΕΑΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του.» είναι τουλάχιστον άστοχη δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις της  πισίνας 50μ. δεν λειτουργούν από τα μέσα Οκτωβρίου 2013. 
3) Η αναφορά στο ότι «λειτουργούν μόνο οι πισίνες των 25 και 12 μέτρων» είναι επίσης άστοχη δεδομένου ότι όπως έχει ήδη αναδείξει ο Σύλλογος μας με έγγραφα του που έχει στην κατοχή της η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ, οι αναφερόμενες εγκαταστάσεις υπολειτουργούν αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
 
4) Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ για την εξεύρεση χρηματοδότησης. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί αν οι φορείς που αναφέρονται έχουν αποφανθεί αρνητικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης. 
 
Για την πολιτική διάσταση του θέματος να αναφέρουμε επίσης ότι η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Ηρακλείου αποφάσισε το άνοιγμα της πισίνας 50μ. της πόλης ώστε το Σαββατοκύριακο 15-16 Μαρτίου 2014 να διεξαχθούν οι αγώνες κολύμβησης των προαγωνιστικών κατηγοριών Κρήτης και Νοτίου Ελλάδας. Για τους διοικούντες του ΕΑΚ Χανίων όμως το διεθνές Grand-Prix Βενιζέλεια, εγγεγραμμένο στο καλεντάρι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος δεν αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για την πόλη ώστε να δικαιολογεί μια αντίστοιχη απόφαση. 
 
Από την καθιέρωση των Βενιζελείων Αγώνων ο Σύλλογος Γονέων Κολύμβησης στάθηκε συνδιοργανωτής και αρωγός των αγώνων υλικά και οικονομικά, με προσωπική, εθελοντική εργασία των μελών του για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων και για την άψογη φιλοξενία των αθλητών-επισκεπτών της πόλης και των συνοδών τους.
Στη λογική αυτή είναι αδιανόητη η απόφαση του ΕΑΚ να προχωρήσει μονομερώς στην ακύρωση των αγώνων και ως εκ τούτου σύσσωμος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση.
Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων,
Ο Πρόεδρος
Αντώνης Τζουγκράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook