Για δυο ώρες, από τις 11 έως τη μία (1) το μεσημέρι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εφη Χριστοφιλοπούλου συζητούσαν στο γραφείο του κυρίου Στουρνάρα με τους απεσταλμένους των δανειστών, το θέμα της διαθεσιμότητας και του νέου κύματος απολύσεων στο δημόσιο, που ζητά η Τρόικα.
Η ομάδα Τόμσεν επιμένει μετ’επιτάσεως στην συνέχιση των απολύσεων με δεσμευτικούς ποσοτικούς στόχους και το 2015, θέμα που παραμένει το μεγάλο αγκάθι για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχός του, αναμένεται να τεθεί στη συνολική πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για όλα τα θέματα.
«Κάναμε πρόοδο αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει» έλεγε η ίδια πηγή.

«Εμείς έχουμε καλά επιχειρήματα, μας ακούνε καλύτερα αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει και παραμένει στο τραπέζι το ζήτημα του καθορισμού συγκεκριμένου αριθμού απολύσεων το 2015. Είμαστε σε ένα σημείο που εμείς ζητάμε ποιοτικές αλλαγές αντί για ποσοτικούς στόχους. Εμείς τους παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία με κύρια αιχμή το νόμο για την διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. 

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση έχουμε συμφωνήσει με την Τρόικα στο 80%» ανέφερε.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook