Πρωτοφανής, τουλάχιστον για τα τοπικά δεδομένα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μήνυση που κατατέθηκε χθες στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Η οικογένεια του 58χρονου λαχανέμπορου Βαγγέλη Πετράκη, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούλιο, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την τιμωρία συγκεκριμένων προσώπων για «έμμεση αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» εις βάρος του άτυχου άνδρα.

Στη μήνυση, μάλιστα, αναφέρεται ότι ο 58χρονος δεν αυτοκτόνησε αλλά ότι «αυτοφονεύθηκε».

Η χήρα και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του άτυχου εμπόρου στρέφονται κατά τριών φυσικών προσώπων, ενώ ζητούν να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα τραπεζικά καταστήματα, υποστηρίζοντας ότι με τις ενέργειες τους, τις απειλές και τις πιέσεις που ασκούσαν στον 58χρονο τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

«Τα πρόσωπα αυτά με την επιμονή τους και με γεγονότα, δηλαδή εκβιασμούς, απειλές, επεισόδια, αλλά και οι τράπεζες με παράνομες και υπέρογκες οφειλές για τις οποίες εξέδιδαν σε βάρος του Πετράκη αλλεπάλληλες διαταγές πληρωμής για αστρονομικά και ανυπόστατα ποσά, δημιούργησαν τέτοια ψυχολογική καταπίεση και καταβαράθρωση, ώστε η ιδέα της αυτοκτονίας τού υποβλήθηκε σαν λύτρωση.

Τα πρόσωπα αυτά ουσιαστικά \’\’όπλισαν και έσυραν τη σκανδάλη του όπλου\’\’, σκοτώνοντας εμμέσως τον Ευάγγελο Πετράκη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

εφημερίδα \”Πατρίς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook