Επίσκεψη Αντιπροσωπείας μαθητών του Καλλιτεχνικού και άλλων Σχολείων του Νομού Ηρακλείου και συνάντηση με τον Αντιδημάρχο Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκο Γιαλιτάκη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της πορείας των μαθητών. 

Στην άκρως εποικοδομητική συζήτηση που αναπτύχθηκε τέθηκαν ευρύτερα Κοινωνικά Ζητήματα που απασχολούν τη Νέα Γενιά, κυρίαρχα όμως η Εφαρμογή του Νόμου για το Νέο Λύκειο, που ταλανίζει όπως επεσήμαναν, όλη τη μαθητιώσα Νεολαία. 

Όπως ακριβώς οι μαθητές τόνισαν ο Νέος Νόμος, μετατρέπει το Λύκειο σ΄ ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο, που οδηγεί του μαθητές σε βαθμοθηρία και όχι αληθινή μελέτη και μάθηση, οδηγώντας τους έτσι και αναπτύσσοντας την παραπαιδεία. 

Οι μαθητές επίσης ανέδειξαν το πρόβλημα έλλειψης καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων που υπάρχει σε αρκετές σχολικές μονάδες μέχρι και σήμερα και κυρίως στο Καλλιτεχνικό Σχολείο σε βασικές ειδικότητες γεγονός που καθιστά αδύνατη την κάλυψη της εξεταστέας ύλης.

Οι μαθητές ζήτησαν από τον κ. Γιαλιτάκη, να μεταφέρει εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τα ζητήματα αυτά στους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και τον ευχαρίστησαν για τη μέχρι τώρα συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και εν γένει της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα δίκαια αιτήματα στους.