Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας δεοντολογίας από την ΤτΕ που θα αφορά στις καλές πρακτικές για τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών εκ παραλλήλου με το θεσμό της διαμεσολάβησης για τον οποίο 450 δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πριν από το Πάσχα θα είναι έτοιμος ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης από την Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς στην ημερίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα:«Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης-Η ευρωπαϊκή πρόκληση».

Επίσης ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αφορά στις καλές πρακτικές για τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών εκ παραλλήλου με το θεσμό της διαμεσολάβησης για τον οποίο 450 δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουμε διαμορφώσει το πιο ολοκληρωμένο δίκτυο προστασίας υπερχρεωμένων πολιτών από ότι υπάρχει στις άλλες ευρωπαικές χώρες» σημείωσε ο κ. Σκορδάς.

Σε μήνυμα του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων αναφέρεται ότι άνω των 85.000 είναι οι αιτήσεις για υπαγωγή στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Χρειάζονται νέα εργαλεία. Δεν είναι ανεκτό να διαιωνίζεται η αγωνία των πολιτων για το αν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία αλλά και να μην εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία για την προστασία των αδύναμων πολιτών κάποιοι επιτήδειοι» σημειώνεται από το υπουργείο.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook