Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και φέτος το γρήγορο και γνωστό σιρκουϊ των «Βενιζελείων 2001» μέσα στην πόλη των Χανίων, το πρωί της Κυριακής (15/5). Έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο ποδηλατικών αγώνων, που διοργάνωσαν από κοινού Α.Ο. Κύδων και Π.Ο. Τάλως ΑΝΕΚ LINES και που είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή (13/5) με τον 16ο διεθνή ποδηλατικό  γύρο «Μάχη Κρήτης».

Συνολικά συμμετείχαν 100 αθλητές από διάφορες χώρες και 17 συνολικά ομάδες. Ανάμεσα τους οι επαγγελματικές της Ελλάδας, μία από την Σερβία, η Εθνική Αλβανίας αλλά και όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές.
Στο σιρκουϊ των 25 γύρων (50χλμ. περίπου) νικητής αναδείχτηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιάννης Ταμουρίδης (SP Tableware), ενώ δεύτερος ήταν ο Χανιώτης αθλητής του Τάλω ΑΝΕΚ LINES, Δημήτρης Χαϊδεμενάκης, με τρίτο τον Δήμήτρη Πολυδωρόπουλο (SP Tableware).Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ακόμα ένας Χανιώτης ποδηλάτης ο Γιάννης Δρακάκης (Τάλως ΑΝΕΚ LINES), ενώ τον ακολούθησαν οι Μπούγλας (ΠΟΗ Κάστρο) και Καστραντάς (ΠΟ Τρίπολης).
Νωρίτερα από το σικρουϊ ανδρών-εφήβων διεξήχθη αυτό των Μάστερ αλλά και των μικρών κατηγοριών (μίνι μικρά-μίνι μεγάλα-παμπαίδες-παίδες-νεανίδες).
Στην κατηγορία Μάστερ νικητής ήταν ο Βαγγέλης Κουτρουμπάς (Τάλως ΑΝΕΚ LINES), ενώ ακολούθησαν οι Χρήστος Πελεκανάκης (Τάλως ΑΝΕΚ LINES), Λευτέρης Παπουτσάς (ΑΕΚ), Βασίλης Φραγκιουδάκης (ΑΟ Κύδων), Δημήτρης Μαρκογιαννάκης και Δήμος Παπαντωνάκης (Τάλως ΑΝΕΚ LINES).
Στα μίνι μικρά ξεχώρισαν οι αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Ρεθύμνου «Άτλας» Αλέξανδρος Βέρνερ και Λεωνίδας Τσιάλος, 1ος και 2ος αντίστοιχα, με τρίτο τον  Βασίλη Μαυριγιαννάκη (Τάλως ANEK LINES).
Στα μίνι μεγάλα νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Χρονάκης του ΠΟΗ Κάστρο, με τον Μανόλη Ορφανουδάκη από τον Α.Ο. Κύδων να τερματίζει δεύτερος και την Ραφαέλα Σσκορδυλάκη (Ο.Α. Σούδας) τρίτη.
Στους παμπαίδες ξεχώρισε ο Βασίλης Φραγκεδάκης του Α.Ο. Κύδων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση για να ακολουθήσουν οι αθλητές του Τάλω ΑΝΕΚ LINES Γιάννης Κουβαριτάκης και Δημήτρης Καλιβρετάκης.
Ο Ευτύχης Βαβουράκης του ΠΟΗ Κάστρο τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία παίδων με δεύτερο τον Στέλιο Φαραντάκη (Ο.Α. Σούδας) και τρίτο τον Στέλιο Αποστολάκη (Α.Ο. Κύδων)
Στις νεανίδες πρώτη τερμάτισε η Θεοδώρα Γιαννικοπούλου (Π.Σ. Κρόνος), αφήνοντας 2η την Ελπίδα Βερναδάκη (Ο.Α. Σούδας) και 3η την Γιολάντα Χατζάκη (Α.Ο. Κύδων).
Σαν μοναδική κορασίδα πήρε το τρόπαιο του νικητή η Μαριάννα Φυτίλη του Α.Ο. Κύδων.
Μετά το τέλος του σικρουϊ ακολούθησαν οι βραβεύσεις σε κάθε κατηγορία στο Δημοτικό Ρολόι  Κήπου, ενώ στους αγώνες βρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Μανόλης Σκουλάκης.
Οι αγώνες, που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και στη Μάχη της Κρήτης, τελούσαν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με συνδιοργάνωση από Δήμο Χανίων, Δ.Α.Ο. Χανίων, Δήμο Κισσάμου και Δήμο Αποκορώνου, με χορηγό επικοινωνίας το FlashNews.gr.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook