\”Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει την πορεία της Κρήτης\”

Με αυτή τη φράση ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε από τα Χανιά το στίγμα του πολιτικού του λόγου, σε μια ομιλία με συνεχείς αναφορές στο νησί και χαρακτηριστική χρήση του πρώτου πληθυντικού και της λέξεως \”εμείς\” όταν αναφερόταν στην Κρήτη.

Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί στα βήματα της Κρήτης, όπως είπε ο ιδρυτής του κόμματος \”Το ποτάμι\” και αυτό γιατί παρά τα προβλήματα και την κρίση το νησί είναι μια περιοχή που παράγει, υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στο δημοτικό κήπο Χανίων.

Με θεωρούν κουζουλό – Στους Κρητικούς αρέσει το ρίσκο

Ως προς την απόφασή του να δημιουργήσει \”Το ποτάμι\” ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: Κάποιοι από εμάς είχαν βολευτεί. Και εγώ είχα βολευτεί. Ήταν καλά τα πράγματα στη ζωή μου. Όμως εγώ αποφάσισα να αφήσω τη βόλεψή μου και να πάρω το ρίσκο. Στους Κρητικούς αρέσει το ρίσκο. Μου είπαν πού πας; Θα σε πολεμήσουν. Οι κουζουλοί Κρητικοί δε φοβούνται\”

\”Δέχτηκα κριτική και απο τους δημοσιογράφους με τους οποίους πριν λίγο καιρό συνεργαζόμουν, γιατί με θεωρούν απρόβλετο, με θεωρούν κουζουλό\” όμως κατά το Σταύρο Θεοδωράκη αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζονται για να γίνει η αλλαγή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ρωτήθηκε από το κοινό, μεταξύ άλλων, για το αν \”Το Ποτάμι\” έχει πολιτική ή επιχειρηματική στήριξη.

\”Δεν έχουμε πίσω δωμάτια και δεν έχουμε αποκλεισμούς. Αυτούς που αποκλείουμε είναι αυτοί που είναι μπλεγμένοι με παλιές ιστορίες\” είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Κρήτη πρέπει να λαμβάνει από τις δημόσιες επενδύσεις πολύ περισσότερα από τη στιγμή που προσφέρει κατά 15-17% στο ΑΕΠ.

\”Πρέπει να σταματήσουμε να πουλάμε χύμα το λάδι μας και πρέπει να κάνουμε καμπάνια φήμης για τα προϊόντα. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει προστασία στα κρητικά προϊόντα στο δρόμο προς την Ευρώπη. Αντιστοίχως και εμείς πρέπει να έχουμε συνεταιρισμούς και να παντρέψουμε παράδοση και καινοτομία\”



Video streaming by Ustream


Video streaming by UstreamFlashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook