Ότι η ομάδα του έπαιξε έξυπνα κόντρα στον Απόλλωνα υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ρικάρντο Σα Πίντο σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού:

«Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη, κάναμε ένα σοβαρό και έξυπνο παιχνίδι.

Είχαμε καλή οργάνωση όταν κάναμε επιθέσεις.

 Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε μελετήσει τον αντίπαλο γιατί ξέραμε πως αγωνίζεται.

Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον αντίπαλο αρκετές φορές όταν παίζει με μεγάλες μπάλες. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά.

 Είπα στο ημίχρονο στους παίκτες ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και παίξαμε καλύτερα. Να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και το έκαναν. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με καλύτερη ψυχολογία και είχαμε τη νοοτροπία του νικητή.

Ακολούθησαν τις εντολές μου όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που είχαμε για να σκοράρουμε. Όλοι οι παίκτες ήξεραν το πόσο σημαντικό είναι το σημερινό παιχνίδι.

Παίξαμε έναντια σε έναν αντίπαλο που είχε μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Όπως είχα πει, αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και ίσως το παιχνίδι της χρονιάς γιατί φτάσαμε τους 38 βαθμούς.

Πιστεύω ότι αν τα πράγματα πάνε φυσιολογικά, σήμερα εξασφαλίσαμε τον στόχο μας που είναι να συνεχίσει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Οπωσδήποτε αφού αυτός ο στόχος επιτεύχθη, έχουμε ακόμα 5 παιχνίδια και θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτήν τη θέση.

Είμαστε σε μια καλή θέση με τους 38 βαθμούς. Οι παίκτες πρέπει να είναι χαρούμενοι γιατί έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν και χαρούμενοι γιατί έδωσαν χαρά στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Και κατάφεραν 5 αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος να είμαστε σε αυτήν την θέση.

Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν σωστό και δίκαιο όπως εξελίχθηκε ο αγώνας».

Σχετικά με το ματς του Κυπέλλου με τον Παναθηναικό είπε:

«Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, έχω κοουτσάρει ένα παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και σ αυτό υπερβάλαμε εαυτούς, κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε.

Πρέπει να ρισκάρουμε, οπωσδήποτε δεν θέλω να χάσουμε αυτό το παιχνίδι.

Στο πρωτάθλημα παίξαμε έξυπνα και καλά, ίσως να μπορούσαμε να φτάσουμε και σε ένα δεύτερο γκολ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε παίξει με τους Ζέκα, Πράνιτς, Μέντεζ που είναι τρεις παικτες που κάνουν την διαφορά.

Αυτήν την στιγμή ο Παναθηναϊκός παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο και ίσως να είναι στο ίδιο επίπεδο με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, θα παίξουμε απέναντι στον καλύτερο Παναθηναϊκό της σεζόν και πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να υπερβάλουμε εαυτούς και πιστεύω ότι οι παίκτες θα πιστέψουν αυτό που πιστεύω και εγώ ότι μπορούμε να περάσουμε τον Παναθηναϊκό.

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναϊκού, πιστεύουμε ότι ίσως και αυτοί να είναι σε μια άσχημη ημέρα και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε.

Επειδή είναι ο πρώτος αγώνας, είναι σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook