Τουλάχιστον εκνευρισμό προκαλούν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα καθώς καταγράφουν αντιφατικές εκτιμήσεις και παράλληλα ανάσχεση της δυναμικής που αναπτύσσει στην κοινωνία σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου.

Η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό μάλιστα της φίλα προσκείμενης εφημερίδας “Εφημερίδας των Συντακτών” που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις μισή μονάδα μπροστά από τη ΝΔ, ενώ αυτή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει να προηγείται κατά 5 μονάδες της ΝΔ, σε συνδυασμό με τη δυναμική που δείχνει να αναπτύσσει “Το Ποτάμι” διαμορφώνουν ίσως και εσκεμμένα κατά την Κουμουνδούρου μια εικόνα σύγχυσης στην κοινή γνώμη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις τόνισε «Βλέπω δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 0,5% μπροστά. Την ίδια μέρα βλέπω άλλες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 5% μπροστά, άλλες που μας δίνουν 2,5% μπροστά. Κάποιες άλλες εμφανίζουν 41% αδιευκρίνιστη ψήφο. Πολλά ακούγονται πια γύρω από τις δημοσκοπήσεις. Νομίζω ότι υπάρχει ένα ερωτηματικό κατά πόσο αυτή τη στιγμή διαθέτουν τα μέσα και την αξιοπιστία να κάνουν μια ασφαλή φωτογραφική απεικόνιση της παρούσας κατάστασης».

Αναφερόμενος ειδικά στην Public Issue είπε με νόημα: «Η συγκεκριμένη εταιρεία για πρώτη φορά στα γκάλοπ που η ίδια έχει κάνει εμφανίζει αποτέλεσμα με βάση την πρόθεση ψήφου, ενώ συνήθως παρουσιάζει εκτίμηση ψήφου. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το επιλέγει».

Να σημειωθεί ότι την Κουμουνδούρου την ανησυχεί το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιεύονται μέχρι την Παρασκευή πριν από τις εκλογές θεωρώντας ότι από τα “συστημικά” κυρίως ο “έλεγχος” των εξελίξεων και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση της Alco που δείχνει τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ με σχεδόν διψήφιο ποσοστό

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8% . Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Μπροστά με διαφορά ο Καμίνης

Σαφές προβάδισμα για το Δήμο Αθηναίων έχει ο Γιώργος Καμίνης ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βελτιώνουν τα ποσοστά τους σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το Δήμο Αθηναίων.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Real news, ο νυν δήμαρχος παίρνει 21,9%, ο κ. Σπηλιωτόπουλος 14,9%, ο κ. Σακελλαρίδης 13,6%, ο κ. Κασιδιάρης 11,8%, ο κ. Κακλαμάνης 8,4%, ο κ. Καπερνάρος 4,7%, ο κ. Σοφιανός 4,6%, ο κ. Βαλλιανάτος 1,9% ενώ άλλον υποψήφιο επιλέγει 2,6%.

newsit.gr