Με ανοιχτά όλα τα κρίσιμα μέτωπα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, χωρίς τίποτα να προδικάζει ότι μπορεί να κλειστεί απόψε οριστική συμφωνία.

Από τις 3.30 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη υπουργών στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών για τις ανατροπές που ζητά η Τρόικα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εργασιακά, ασφαλιστικά και διαρθρωτικές αλλαγές.

Στη σύσκεψη ενόψει της επιστροφής της ομάδας Τόμσεν στο απόγευμα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών μετέχουν οι κύριοι Βρούτσης και Γκεγκέργογλου από το Εργασίας, Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου από το Διοικητικές Μεταρρύθμισης, Χατζηδάκης και Σκορδάς από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα επιμένει μετ’επιστάσεως να βάλει στο κείμενο της συμφωνίας συγκεκριμένο αριθμό σαν στόχο απολύσεων και για το 2015. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές «ζητάνε διάφορα», χωρίς να προσδιορίσει αν έχουν προτείνει και συγκεκριμένο αριθμό (πληροφορίες μιλούσαν για 2.000 για το α΄τρίμηνο του 2015) ενώ τόνισε πως «όσο εμείς δεν τα δεχόμαστε, δεν έχει σημασία η συζήτηση αυτή».
Η Τρόικα αναμένεται να έρθει αργότερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, αφού επί δύο ώρες το πρωί είχαν σύσκεψη προετοιμασίας με τον κύριο Στουρνάρα, πριν επανέλθουν με τις τελικές προτάσεις τους και ζητώντας οριστικές απαντήσεις από την ελληνική πλευρά.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook