Η ολοκλήρωση του οδικού έργου «Βελτίωση οδού ΒΙΠΕ Τυλίσου-οικισμός Τυλίσου» και η καταβολή των αποζημιώσεων των απαλλοτριωμένων εκτάσεων στους δικαιούχους της περιοχής συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου Θανάση Κύρκο. 

Παράλληλα εξετάστηκε και το θέμα της υλοποίησης της μελέτης για την συντήρηση-αποκατάσταση του ιστορικού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του 14ου αιώνα, που βρίσκεται στην πλατεία Τυλίσου. Στην συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και ο εφημέριος Τυλίσου π. Γεώργιος Μαλλιωτάκης.

Για το οδικό έργο μήκους 700 περίπου μέτρων «ΒΙΠΕ Τυλίσου-Οικισμός Τυλίσου» ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθούν στους δικαιούχους οι οφειλές των απαλλοτριώσεων ώστε να ξεκινήσει η παρέμβαση. 

Για την ιστορική εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος συζητήθηκε η πρόοδος εκπόνησης της μελέτης αναφορικά με την συντήρηση-αποκατάσταση του ναού, ενώ εξετάστηκε η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Η μελέτη εκπονείται από το δήμο Μαλεβιζίου και τη 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.