Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης μαθητών της ΚΝΕ στο Ηράκλειο στα πλαίσια του μαθητικού πανελλαδικού διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας το Σάββατο 15/3.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "οι μαθητικές ομάδες με μεράκι, φαντασία, όρεξη και πολλή δουλειά επί 4 μήνες έψαξαν, ρώτησαν ,έμαθαν κι εμπνεύστηκαν από τα θέματα που διάλεξαν και τα παρουσίασαν με ενθουσιασμό.

Ενθουσιασμένο βέβαια ήταν και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση και δε σταματούσε να χειροκροτάει ειδικότερα όταν οι μαθητές τραγούδησαν τη μαντινάδα που έγραψαν, απήγγειλαν το ποίημα τους, πρόβαλλαν τα βίντεο και τις μαρτυρίες που οι ίδιοι έφτιαξαν ή τράβηξαν, έπαιξαν μικρά θεατρικά σκετς κ.α.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ τόσο του Ηρακλείου όσο και της υπάιθρου, των Μαλλίων και της Μεσσαράς.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν τόσο από θέματα ιστορίας που αφορούν την τοπική κοινωνία όπως οι φυλακές Αλικαρνασσού και οι Στάβλοι του Μπαντουβά όπου παρουσίασαν αγωνιστές που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν την περίοδο του εμφυλίου και της δικτατορίας ή από αγωνιστές κομμουνιστές που έζησαν στον τόπο τους όπως ήταν ο Θέμος Κορνάρος ενώ επιλέχθηκαν και θέματα, των οποίων τα συμπεράσματα είναι χρήσιμα για τη νεολαία, όπως είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί οι μαθητές παρουσίασαν ντοκουμέντα αλλά και απόψεις συμμαθητών τους μέσα από ερωτηματολόγια. Άλλο θέμα που ασχολήθηκαν οι μαθητές ήταν και ο φασισμός και ειδικότερα το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής .

Η εκδήλωση τελείωσε με την ψηφοφορία του κοινού που ανέδειξε νικητή την ομάδα των ΕΠΑΛ με θέμα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: για μας επικοινωνία για την εξουσία παρακολούθηση.

Νικητές όμως του διαγωνισμού είναι όλοι οι μαθητές που ανταπεξείλθαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ να μην μένουν σε όσα μαθαίνουν το σχολείο αλλά να ψάξουν να βρουν την αλήθεια και να φτιάξουν το δικό τους project!

Επόμενο ραντεβού: το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 12 Απρίλη στο Πάρκο Γεωργιάδη με θέμα ΕΕ vs ΝΕΟΛΑΙΑ Σπάμε τα Δεσμά!"