Οκτώ μήνες μετά την αποπομπή του Scott Forstall από την Apple στα τέλη Οκτωβρίου του 2012, η εταιρεία προχώρησε στην αποκάλυψη του λειτουργικού συστήματος iOS 7.0.

Ο Jony Ive και η ομάδα του επανασχεδίασαν το λειτουργικό από την αρχή μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το μηδέν, δεδομένου ότι αναθεωρήθηκαν τα πάντα και όλα γίνονταν υπό νέα διεύθυνση.

Η τελική έκδοση κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013, όμως πολλά στοιχεία παρέμεναν κλειδωμένα, γράφει ο Andrew Cunningham στο arstechnica.com.

Η αναβάθμιση iOS 7.1 περιλαμβάνει πολύ μικρότερο αριθμό ενημερώσεων, όμως αφιερώθηκε περισσότερος χρόνος στην ανάπτυξή της. Η εταιρεία εξέδωσε πέντε betas στους κατασκευαστές από τον περασμένο Νοέμβρη και σχεδόν κάθε ένας από αυτούς έχει πειράξει το περιβάλλον εργασίας του χρήστη. 

Φαίνεται ότι η Apple πήρε το χρόνο της με αυτήν, ζυγίζοντας τις διαφορετικές επιλογές και προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις σκληρές κριτικές του νέου σχεδίου, χωρίς την πίεση που συνοδεύει οποιαδήποτε προθεσμία, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Το iOS 7.1 δεν προσφέρει δραστικές αλλαγές, αλλά παρέχει νέες βελτιώσεις και διορθώσεις στην απόδοση, καθώς και πρόσθετη σταθερότητα στην πλατφόρμα, που θα μπορούσε να «κερδίσει» αυτούς που ακόμη παραμένουν πιστοί στην έκδοση iOS 6.


Απόδοση


Το iOS 7.1 μπορεί να μη διαφέρει σημαντικά από το iOS 7, ωστόσο εισάγει μικρές αλλά καθοριστικές αλλαγές, που κάνουν όλες τις συσκευές να μοιάζουν πιο γρήγορες.

Η διάρκεια των animation έχει μειωθεί, βελτιώνοντας κατά πολύ την απόδοσή του αρχικού iOS 7, ενώ μέσω της αναβάθμισης αυτή βελτιώνεται κατά πολύ και η απόδοση του iPhone 4.

Διάρκεια μπαταρίας


\"\"

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η αλλαγή από το iOS 7.0 στο 7.1 δεν κάνει τεράστια διαφορά.

Η πρώτη γενιά iPad mini είναι η μόνη που φαίνεται σε πρώτη φάση να χάνει σημαντικό μερίδιο της συνολικής διάρκειας της μπαταρίας τους –περίπου 10% από μια φόρτιση, προσθέτει ο αρθρογράφος.

Βελτιώσεις σταθερότητας


Δεδομένου ότι η Apple ανακοίνωσε ήδη από τον Ιανουάριο ότι διορθώνει τα όποια προβλήματα είχαν ανακύψει στους χρήστες του iPhone 5S, φαίνεται πως η εταιρεία είναι πολύ σίγουρη ότι αυτά όντως θα ξεπεραστούν. 

Τα προβλήματα αυτά είχαν παρουσιαστεί τόσο σε χρήστες iPhone 5S όσο και στα 64-bit iPads και σχετίζονταν κυρίως με τη χαμηλή μνήμη.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook